Frugi Venta (Groenten en Fruit Handelsplatform Nederland)


22-09-2006
Nedvang krijgt groen licht van VROM
Bedrijfsleven kan nu aan Besluit Verpakkingen voldoen

Het Ministerie van VROM heeft ingestemd met de plannen van Nedvang, Nederland van afval naar grondstof, voor de collectieve uitvoering van het Besluit Verpakkingen. Nedvang gaat namens tienduizenden bedrijven de
inzameling en recycling van verpakkingsafval coördineren. Met de goedkeuring door VROM geeft de overheid aan vertrouwen te hebben in de aanpak van Nedvang om 70 procent van alle verpakkingen in te zamelen en te recyclen.
Nedvang vertegenwoordigt al 2/3 van de hoeveelheid verpakkingen in Nederland en is daarmee veruit het grootste collectief van bedrijven.

Bij Nedvang kunnen bedrijven terecht voor alle materiaalsoorten van bedrijfsen
consumentenverpakkingen. Nedvang biedt hiermee als enig collectief een landelijk dekkend systeem. Door haar schaalgrootte en expertise van de afvalmarkt kan Nedvang tegen de laagste kosten de verplichtingen van bedrijven overnemen. Vanaf nu hebben aangesloten bedrijven de zekerheid dat hun verpakkingen op een efficiënte en milieuvriendelijke wijze worden verwerkt. VROM heeft aangekondigd streng te gaan controleren.

Bedrijven die zich nog niet bij Nedvang hebben aangesloten wordt daarom aangeraden dit zo snel mogelijk te doen.

Nedvang gaat gemeenten de kosten voor de inzameling van verpakkingen van papier en karton, glas, metalen en kunststof vergoeden. De rekening verschuift daarmee van de burger naar de consument. Nu VROM de Mededeling van Nedvang heeft goedgekeurd mag worden verwacht dat alle gemeenten in Nederland snel een overeenkomst met Nedvang sluiten.

Bron: Nedvang (www.nedvang.nl)