Vrijdag 22 september 2006


----------
Deze week in FEM Business (week 38 vanaf vrijdag 22 september in de kiosk)


Shell: geen fratsen
Terwijl de Russen bezig waren de oliekranen van Shell in het verre Sachalin dicht te draaien, sprak FEM Business met topman Jeroen van der Veer. Nee, die investering van 20 miljard is zeker geen weggegooid geld. Wel laat Van der Veer Shell weer dingen doen waar het echt goed in is: naar olie boren, in plaats van financieel gegoochel en moderne fratsen. En die kwestie van de reserves, daar hoor je straks niemand meer over.

Aan tafel met Jan Baan
En praten over God, zijn vermoorde zoon en uiteraard zijn nieuwe onderneming, Cordys. "We hebben iets unieks in handen." Bang dat het weer fout zal gaan is Baan deze keer niet. "Ik heb geleerd dat ik een slechte manager ben."

KPN nu ook een beetje World Online
Voor 250 miljoen euro lijft KPN Tiscali Nederland in, beter bekend als het voormalige World Online. Het maakt de Koninklijke sterker dan wie ook op de markt voor breedband.

Zoet, maar met bitter randje
In de Miljoenennota staat geen woord over de risico's waarmee de Nederlandse economie te maken krijgt, zo concludeert onze economisch redacteur Edin Mujagic. De begroting is misleidend. Er is nog lang niet voldoende gesaneerd, en minister Zalms trots over het begrotingsoverschot is op niets gebaseerd. Dat is er namelijk niet.

Afgebrand in The City
Jaarlijks stromen er duizenden jonge ambitieuze en getalenteerde bankiers en analisten naar de Londense City. Maar een groot deel van hen redt het niet, ondanks de vorstelijke salarissen en bonussen. Zij sneuvelen door lange werkdagen, drankmisbruik of sexuele intimidatie. Interview met Polly Courtney, voormalig analist bij Merill Lynch en schrijfster van het boek Golden Handcuffs.

Verder in dit nummer:
>> Volvo XC 90 is een brute beauty
>> de gevolgen van de dip van de Duitse economie voor Nederland >> inrichter Ahrend presenteert de nieuwste trends voor uw kantoor

Informatie: Arne van der Wal 06 22 31 37 18

De business weekly FEM Business ordent wekelijks de relevant zakelijke, economische en financiële informatie. Naast het feitelijke nieuws ook oorzaken en gevolgen, achtergronden, heldere analyses en scherpe commentaren. De redactie schrijft over bedrijven, markten, sectoren en de mensen die erover beslissen. Deskundig en onafhankelijk. Naast het weekblad is er een goed bezochte website waarop de vaste abonnees toegang hebben tot het elektronische archief van FEM Business. Tevens verschijnt dagelijks FEM Business Update, de gratis dagelijkse E-nieuwsservice van FEM Business.