Politie Gelderland-Midden

Arnhemmer aangehouden wegens mishandeling jongen (14)
Publicatiedatum: 22-9-2006 15:16:37

Arnhem - De Arnhemse politie donderdagavond een 33-jarige inwoner van die stad aangehouden wegens mishandeling. De man zou eerder op de avond in de wijk Geitenkamp een veertienjarige jongen hebben geschopt en geslagen. De jongen had daarbij enkele verwondingen opgelopen en moest zich in het ziekenhuis laten behandelen. Volgens de verklaring van het slachtoffer zou hij bij de buren gezien hebben dat de deur van de woning openstond. Toen hij de buurman daarop had willen attenderen zou de Arnhemmer naar buiten zijn gelopen en de jongen een knietje en klappen hebben gegeven. De man bleek de zoon van de bewoner te zijn en was na het voorval vertrokken. De knaap waarschuwde daarop de politie. Die ging op zoek naar de 33-jarige Arnhemmer en trof hem thuis aan, waarna hij werd aangehouden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Brandje door glazen decoratie

Publicatiedatum: 22-9-2006 15:16:07

Rheden - Een kleine woningbrand in Rheden donderdagmiddag is vermoedelijk te wijten geweest aan een glazen decoratie. Bij het voorval raakte niemand gewond. In de woning brak even voor vijf uur brand uit op de zolderverdieping van het pand, waarop politie en brandweer werden gewaarschuwd. Uiteindelijk bleek een gordijn vlam te hebben gevat. Bij het raam stond een piramidevormig glas dat waarschijnlijk als een vergrootglas heeft gewerkt. Door de brandende zon was vermoedelijk zoveel hitte ontstaan dat het gordijn in brand vloog. De schade was beperkt gebleven tot enkele brandplekken. Mede doordat de brandweer er snel bij was kon het vuur zich niet verder uitbreiden. Volgens de politie was er geen sprake van opzet.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer verdacht van autokraak

Publicatiedatum: 22-9-2006 15:15:35

Velp - De Velpse politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag in een tuin van een woning aan de Stationsstraat een 33-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van auto-inbraak. Surveillerende agenten zagen even voor vier uur op de hoek van de Stationsstraat met de Hoofdstraat een man staan bij een geparkeerde auto. In het voorbijgaan zagen de agenten de man het autoportier dichttrekken. De agenten besloten een controle in te stellen en zagen even later dat de man verdwenen was. Aan de auto bleek echter schade te zitten. Met behulp van een hondengeleider werd een onderzoek in de omgeving ingesteld waarbij in een tuin van een woning aan de Stationsstraat de Arnhemmer werd aangetroffen. De man bleek een bekende van de politie en staat te boek als een zogenoemde veelpleger. Hij is ingesloten voor onderzoek. Dor de eigenaar van de auto is later aangifte gedaan van inbraak en/of poging tot diefstal van de auto.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Elstenaar aangehouden na vernieling en bedreiging
Publicatiedatum: 22-9-2006 15:12:03

Arnhem - In een woning in Arnhem-Noord heeft de politie in de nacht van donderdag op vrijdag een 38-jarige man uit Elst (Gld.) aangehouden wegens vernieling en bedreiging. Een 44-jarige Arnhemmer riep omstreeks half één de hulp in van de politie nadat hij in zijn woning ruzie had gekregen met de Elstenaar, een bekende van hem. Nadat de agenten bij de ruzie bemiddeld hadden verliet de Elstenaar de woning. Even later bleek de Elstenaar op het balkon van de woning te zijn geklommen omdat hij kennelijk weer naar binnen wilde. Ook zou hij een ruit hebben vernield en de Arnhemmer hebben bedreigd met geweld. Nadat de agenten voor de tweede keer te hulp waren geroepen werd de Elstenaar aangehouden. De man is later vrijgelaten en kreeg van justitie een dagvaarding.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Weer tien verdachten opgepakt na winkeldiefstallen
Publicatiedatum: 22-9-2006 15:11:16

Arnhem - De Arnhemse politie heeft donderdag wederom tien verdachten van winkeldiefstallen opgepakt. Afgelopen dinsdag hield de Arnhemse politie ook al tien verdachten aan voor dat feit. Twee minderjarige meisjes bleken toen echter ten onrechte te zijn aangehouden (zie persbericht elders op deze pagina).

Een 46-jarige vrouw en een 60-jarige man uit Nijmegen werden aangehouden bij een warenhuis aan het Velperplein. Ze zouden kleding hebben gestolen. Van de 60-jarige man kon niet bewezen worden dat hij met de diefstal te maken had. De vrouw kreeg een dagvaarding. Even later werden bij hetzelfde warenhuis drie Arnhemse vrouwen van 20, 21 en 24 jaar door beveiligingsmedewerkers aangewezen als verdachten van winkeldiefstal. Ze zouden kinderkleding hebben gestolen. Een 37-jarige Arnhemmer werd bij een zaak aan de Hommelseweg aangehouden. De man zou huishoudelijke artikelen hebben meegenomen en zou na ontdekking een beveiligingsmedewerker hebben bedreigd. De Arnhemmer, een veelpleger, is in verzekering gesteld. Bij een ander warenhuis aan het Velperplein werd een eveneens 39-jarige man uit Arnhem opgepakt nadat hij met een scheerapparaat aan de haal zou zijn gegaan. Ook hij is in verzekering gesteld. Een vijftienjarige jongen en een achttienjarig meisje (beiden uit Arnhem) werden in de avonduren betrapt bij een warenhuis aan het Velperplein. Volgens beveiligingsmedewerkers zou het stel sieraden hebben gestolen. In winkelcentrum Kronenburg werden even later twee Arnhemse jongens van vijftien en zeventien aangehouden. Volgens beveiligingsmedewerkers zou het duo posters en computerspelletjes hebben gestolen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Weinig overtredingen bij controle-op-verzoek

Publicatiedatum: 22-9-2006 15:10:34

Rozendaal - Bij een snelheidscontrole naar aanleiding van klachten rondom de Dorpsschool in Rozendaal heeft de politie donderdag weinig overtreders kunnen betrappen. Gedurende de ochtenduren werd met behulp van de Lasergun gecontroleerd op De Genestetlaan en de Rosendaalselaan. Op De Genestetlaan werden geen overtreders waargenomen. Op de Rosendaalselaan bleken twee bestuurders te hard gereden te hebben. Hoogst gemeten snelheid was 53 km/u.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---