European Union



IP/06/1245

Brussel, 22 september 2006

Concentraties: Commissie geeft Permira groen licht voor geplande overname ALL3Media

De Europese Commissie heeft Permira Holdings, een internationaal private-equitybedrijf, toestemming gegeven voor de geplande overname van All3Media Group, een Britse tv-producent en tv-distributeur. Na toetsing aan de EU-concentratieverordening is de Commissie van oordeel dat de transactie de daadwerkelijke mededinging binnen de Europese Economische Ruimte (EER) (of een wezenlijk deel daarvan) niet zal belemmeren.

Permira controleert private equity investeringsfondsen. Ook heeft Permira - gezamenlijke - zeggenschap over één onderneming die actief is op het gebied van betaaltelevisie, vrij te ontvangen televisie-uitzendingen, radio en reclame: SBS Broadcasting (SBS). All3Media is een onafhankelijke tv-producent die ook actief is in de distributie van televisieprogramma's en in talentmanagement. Het is vooral in het Verenigd Koninkrijk actief.

De Commissie constateerde bij haar onderzoek van de geplande transactie dat er enkele overlappingen zijn tussen de activiteiten van SBS en All3Media in een aantal Europese landen; toch zijn beide ondernemingen daar veeleer complementair wat betreft levering van input en distributie. De Commissie heeft met name de Nederlandse en de Zweedse markt onderzocht op mogelijke mededingingsbezwaren. Daarbij kwam zij tot de bevinding dat een eventuele marktafsluiting weinig waarschijnlijk zou zijn omdat er meerdere sterke, doeltreffende concurrenten zijn met aanzienlijke marktaandelen op die markten.