Gemeente Leiden

College bezoekt Stevenshof

Op vrijdag 22 september heeft het college van Burgemeester en Wethouders van Leiden een bezoek gebracht aan de Leidse wijk Stevenshof. Het college heeft in een korte tijd intensief kennis gemaakt met de wijk, met de diverse instellingen en organisaties uit de wijk en met de wijkbewoners en sleutelpersonen in de wijk.

Het wijkbezoek begon met een fietstocht langs belangrijke plekken in de wijk zoals bijvoorbeeld station de Vink, speeltuin Stevenshof, de voetbalkooi en het Stevenspark. De fietstocht werd begeleid door de gemeentelijke wijkmedewerkers. Ook de wijkagenten en vertegenwoordigers van woningcorporaties namen deel aan de fietstocht om het college te informeren over hun werk in de Stevenshof.

Vervolgens werden de Stevenshofschool en basisschool De Zwaluw, de schooltuinen, winkelcentrum de Stevensbloem, Tennisvereniging Stevenshof en het Alexandrine Tinneplein bezocht. Tussen deze bezoeken door sprak het college in het buurthuis met buurtbewoners en met organisaties zoals met het LWO over opbouwwerk en jongerenwerk, met de Vereniging Wijkraad Stevenshof en de districtsraad en met het gezondheidscentrum Stevenshof. Ook het project 'Veilig opgroeien' kwam aan bod. Een preventieve, integrale en wijkgerichte aanpak met als doel om de jeugd een veilig en positief opvoedingsklimaat te bieden.

Bij de vorming van het huidige college is afgesproken om 3 à 4 keer per jaar met het gehele college op werkbezoek te gaan in een wijk van Leiden, om de wijk, de wijkbewoners en de organisaties en instellingen in de wijk goed te leren kennen. In juni heeft het college een eerste wijkwerkbezoek gebracht aan de Slaaghwijk. Het bezoek aan de Stevenshof is het tweede wijkbezoek van het college.


---
Nadere informatie: Floor van Deursen, Bureau Communicatie, tel: (071) 516 51 38.


---- --