Politie Hollands Midden

Datum: 22 september 2006

De Zilk/ Noordwijk Gordelcontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft maandag 18 september een gordelcontrole gehouden op de N206 ter hoogte van De Zilk en op de Oude Zeeweg en de Alk in Noordwijk. Negenendertig automobilisten bleken geen gordel te dragen en kregen een bekeuring (E 75). Door een gordel te dragen heb je 40% minder kans op letsel.

Hillegom Aanrijding automobilist en fietsster Een 61 jarige vrouw uit Hillegom is op vrijdag 22 september met hoofdletsel naar het Spaarne ziekenhuis in Haarlem gebracht. Zij was gewond geraakt nadat zij betrokken raakte in een ongeval. Een 23 jarige man was vanaf de Olympiaweg, komende uit de richting van de Van den Endelaan, linksaf geslagen in de Sportlaan. Hij had bij het afslaan de hem tegemoetkomende fietsster over het hoofd gezien. De fietsster kwam ten val en raakte, zoals gezegd, gewond.

Noordwijk Snelheidcontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft dinsdag 19 september een snelheidscontrole gehouden op de provinciale weg N206, op een gedeelte waar je maximaal 80 km/uur mag rijden. Bijna iedereen hield zich aan deze snelheid. De hoogstgemeten snelheid was 108 km/uur.

Alphen aan den Rijn Inbraak in winkel en bedrijf De politie heeft twee inbraken in onderzoek. In de nacht van donderdag 21 op vrijdag 22 september is er ingebroken in een winkel aan het Herenhof en in een bedrijf aan de Halverwege. Via het ingooien van een ruit wisten de daders in de winkel binnen te dringen. Een getuige ziet een man uit de winkel komen met iets in zijn hand waarna hij op een scooter stapt die bestuurd wordt door een andere man. Later blijk de ruit ingegooid te zijn en is er een laptop weggenomen. Aan de Halverwege wordt er ingebroken in een bedrijf. Ook hier wordt een ruit ingegooid. Uit het bedrijf worden computers weggenomen. De technische recherche van de politie doet onderzoek naar eventueel door de daders achtergelaten spullen.

Leiden Aanrijding De politie heeft aangifte opgenomen van een 43 jarige man uit Voorschoten. Op donderdag 21 september, rond 18.30 uur, stond de Voorschotenaar te wachten voor de verkeerslichten op de kruising van de Damlaan en de Lelylaan. Plots werd hij van achteren aangereden door een achteropkomende auto. Beide auto's gaan vervolgens even verderop stilstaan om het papierwerk omtrent de aanrijding te regelen. De Voorschotenaar heeft inmiddels de politie aan de lijn om de aanrijding door te geven op het moment dat de bestuurder van de andere auto uitstapt en aangeeft dat hij geen politie erbij wil hebben. Vermoedelijk omdat de Voorschotenaar de politie al inlichtte stapte de onbekend gebleven bestuurder weer terug in de auto en wil er vandoor gaan. De Voorschotenaar heeft dit in de gaten en wil de man tegen houden. De auto rijdt echter weg waardoor de Voorschotenaar aan de kant moet springen. Bij het voorbij rijden wordt echter wel zijn been geraakt. De auto rijdt door in de richting van de Churchilllaan. De politie is een onderzoek gestart om de identiteit van de bestuurder en zijn twee passagiers, twee vrouwen, te achterhalen.

Voorschoten Diefstal uit bedrijf

In de avond van donderdag 21 september en de nacht van vrijdag 22 september is ingebroken in een winkel aan het Kamerlingh Onnesplantsoen. Men heeft het rolluik en de voordeur geforceerd om binnen te komen. Vervolgens werden er rookwaren weggenomen. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Voorschoten via telefoonnummer 0900 - 8844.

Hazerswoude-Dorp Snelheids- en alcoholcontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft maandag 18 september een snelheids- en alcoholcontrole gehouden op de Gemeneweg. Op deze provinciale weg mag je maximaal 80 km/uur rijden. De hoogstgemeten snelheid was 118 km/uur. Samen met drie anderen die te hard reden, krijgt deze automobilist een bekeuring. Ook hebben deze bestuurders een blaastest afgelegd waaruit bleek dat niemand te veel gedronken had. Dinsdag is er nogmaals een snelheidscontrole geweest. Ook nu hield praktisch iedereen zich aan de snelheid. De hoogstgemeten snelheid was 106 km/uur.

Hazerswoude-Rijndijk/ Snelheidscontrole RVHT Alphen a/d Rijn Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft maandag 18 en donderdag 21 september snelheidscontroles gehouden op de N11. Op deze autoweg mag je maximaal 100 km/uur rijden, op de kruisingen 70 km/uur. Over het algemeen hield het verkeer zich goed aan de snelheid, met uitzondering van donderdag 21 september. Van het verkeer richting Leiden reed 16% te hard terwijl dit percentage de andere dagen tussen de 1% en 3% lag. De hoogstgemeten snelheid was 141 km/uur.

Hazerswoude-Dorp/ Verkeerscontroles RVHT Waddinxveen/ Alphen a/d Rijn Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft donderdag 21 september controles gehouden op verschillende plekken binnen Hazerswoude-Dorp, Waddinxveen en Alphen aan den Rijn. Tien automobilisten bleek geen gordel te dragen, zeven bromfietsers reden zonder helm, één bromfietser had geen bromfietscertificaat, twee automobilisten konden geen rijbewijs laten zien en één automobilist had zijn auto op het zebrapad geparkeerd. Ook werden 55 mensen op alcohol gecontroleerd. Geen van hen bleek te veel te hebben gedronken.

Woubrugge Snelheidscontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft maandag 18 en woensdag 20 september een snelheidscontrole gehouden op de N207. Op deze provinciale weg mag je maximaal 80 km/uur rijden. Het merendeel, zo'n 96%, hield zich aan deze snelheid. Als hoogste snelheid werd 126 km/uur gemeten.

Leiderdorp Aanhoudingen van koperdieven De politie van Leiderdorp heeft op maandag 18 september, rond 00.30 uur, drie mannen staande gehouden die in een auto met aanhangwagen over de Persant Snoepweg reden. In hun aanhangwagen lag koperdraad. Omdat er de laatste tijd regelmatig koper wordt gestolen van bouwterreinen besloten de agenten de mannen staande te houden. Omdat de mannen niet duidelijk aan konden geven waar het koper vandaan kwam en wat zij er mee gingen doen én omdat zij geen identiteitsbewijs konden overleggen werden zij aangehouden en overgebracht naar het bureau. Op het bureau werden hun identiteiten vastgesteld en werden zij gehoord over het koper. Al snel werd duidelijk dat zij het koper hadden weggenomen van een bouwterrein in Zoetermeer aan de Amerikaweg. De politie heeft de drie mannen, een 28, 41 en 58 jarige man uit Leiden, in verzekering gesteld. De politie onderzoekt of de mannen voor meerdere diefstallen van koper verantwoordelijk zijn.

Bergambacht/ Lekkerkerk Gordel- en snelheidscontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft dinsdag 19 september een gordel- en snelheidscontrole gehouden op de Fransekade in Bergambacht en op de Boezemweg en Opperduit in Lekkerkerk. Zeventien mensen bleken niet de gordel te dragen. Ze kregen een bekeuring (E 75). Door een gordel te dragen heb je 40% minder kans op letsel. Verder heeft het team het rijbewijs ingevorderd van een taxichauffeur die met 150 km/uur over de Fransekade reed waar maximaal 80 km/uur is toegestaan. Zijn rijgedrag was des te gevaarlijker omdat het op dat moment ook regenachtig was waardoor het wegdek gladder wordt.

Haastrecht Snelheidscontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft donderdag 21 september een snelheidscontrole gehouden binnen de bebouwde kom van Haastrecht op de N228. Hier mag maximaal 50 km/uur gereden. Ongeveer 85% hield zich aan deze snelheid. De hoogstgemeten snelheid was 94 km/uur.

Waddinxveen Alcoholcontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft maandag 18 september een alcoholcontrole gehouden op de Esdoornlaan. Niemand bleek te veel te hebben gedronken. Er werden in totaal dertien blaastesten afgenomen. Wel bleken er 18 automobilisten zonder gordel te rijden. Ze kregen een bekeuring (E 75). Door een gordel te dragen heb je 40% minder kans op letsel.

Waddinxveen Woninginbraak, auto gestolen Vrijdagnacht 22 september is er ingebroken in een woning aan de Zuidkade. Terwijl de bewoners lagen te slapen zijn er dader(s) binnengedrongen en hebben uit de woning een laptop en autosleutels weggenomen. Met de autosleutels hebben ze de voor de deur geparkeerde auto weggenomen. Het betreft een zwarte BMW sedan. De bewoners hebben aangifte gedaan van diefstal. De politie heeft de auto inmiddels internationaal als gestolen laten signaleren. De technische recherche van de politie doet onderzoek naar eventueel door de dader(s) achtergelaten sporen.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --