Provincie Limburg

194.000 euro subsidie voor projecten Kunst en Cultuur Gedeputeerde Staten hebben besloten negen subsidieaanvragen in het

kader van de tweede tranche van de tenderregelingen Broedplaats en Cultuur en economie te honoreren uit het Jaarprogramma Kunst en Cultuur 2006. Gedeputeerde Odile Wolfs: De belangstelling voor de regeling is groot geweest. Dat geeft aan dat cultuur leeft in Limburg. Daar heb ik bijzonder veel waardering voor. Wij moeten echter keuzes maken omdat de budgetten beperkt zijn. Bij deze tweede tranche stimuleren wij met name de cultuur voor jongeren.

De verdeling van de subsidies is als volgt:
a. Tenderregeling Broedplaats: 7 projecten voor een totaalbedrag van 143.925,-;
b. Tenderregeling Cultuur en Economie: 2 projecten voor een totaalbedrag van 50.000,-.

Ad a. Broedplaats
Bij de beoordeling is gekeken naar de uitgangspunten zoals verwoord in het Jaarprogramma Kunst en Cultuur 2006: Voor en door Jongeren, Voor en door Jonge Cultuurmakers en Podiumkunsten. De verschillende projecten voldoen aan een van de volgende omschrijvingen. Ze zijn: vernieuwend en bevorderen een bruisend cultureel klimaat in Limburg, dat vooral voor jonge mensen aantrekkelijk is; ze stimuleren Jonge Makers zodat zij in staat zijn om zélf projecten uit te voeren in alle kunstdisciplines en bevorderen de samenwerking tussen twee of meerdere (kleine) podia op het terrein van de podiumkunsten waarbij de aandacht alleen uitgaat naar kwetsbaar (experimenteel) en vernieuwend aanbod.

Ad b. Cultuur en Economie
Het begrip cultuur en economie heeft betrekking op alle relaties tussen cultuur en bedrijvigheid. Een sterke creatieve industrie zal de concurrentiekracht van andere bedrijfstakken in een regio positief beïnvloeden. Bovendien levert het een positieve bijdrage aan leef-, woon- en werkklimaat van de regio en wordt het vestigingsklimaat voor bedrijven versterkt. Bij de beoordeling is met name gekeken naar de activiteiten en projecten die bijdragen aan de totstandkoming van de zogenoemde Creative City.

22-9-2006 16:07