Politie Drenthe

Vrijdagmiddag

Assen, 22-09-2006

Onderzoek gestart na beschadiging auto
COEVORDEN Door de politie is een onderzoek gestart naar doorrijden na aanrijden. Waarbij een auto beschadigd raakte. Een 25-jarige Coevordenaar deed aangifte bij de politie, zijn auto stond geparkeerd langs de van der Duyn van Maasdamstraat . Waarschijnlijk raakte het voertuig donderdag 21 september beschadigd. Het vermoeden is dat fietsende scholieren langs gereden zijn en dat één van hen door een val tegen de auto is gekomen. Natuurlijk kan het ook zijn dat iemand op de fiets tegen de auto aangereden is. Graag wil de politie meer informatie in deze zaak. Kunt u zich herinneren dat er iemand is gevallen of tegen een auto is aangereden in de van der Duyn van Maasdamstraat op donderdag wilt u zich dan melden bij de politie in Coevorden of contact opnemen via 0900-8844. (06-182090)

Politie controle
DRENTHE Van 07.00 tot ongeveer 12.00 uur heeft de politie vrijdag gecontroleerd op verschillende plaatsen in Drenthe. De verkeerscontrole werd gehouden op de wegen N34, N33 en de A28. De politie was aanwezig met opvallende autos en motoren, maar ook onopvallende voertuigen zijn ingezet. Door de politie werden meerdere overtredingen gezien. Waaronder: inhalen over dubbel doorgetrokken streep, kleven, het niet dragen van de gordel, mobiel bellen zonder handsfreeset, keren op de autoweg en snelheidovertredingen (22km, 41 km en 19 km te hard). (06-182160)

Fietsendief aangehouden
EMMEN De politie heeft donderdagavond een 16-jarig meisje aangehouden voor fietsendiefstal. Het meisje zag de fiets in het centrum staan. In plaats van achterop te gaan bij haar vriendin zoals de bedoeling was, leek het haar makkelijk om een eigen fiets te hebben. Het meisje bekende de diefstal. De fiets werd bij haar woning aangetroffen. (06-181936)

Man gooit ruiten in
HOOGEVEEN Bijna alle ruiten van een woning in de Hoogeveense wijk Vensluis werden donderdagavond vernield. De politie heeft een 43-jarige verdachte uit Hollandscheveld aangehouden. De man had ruzie met zijn echtgenote die in deze woning aanwezig was. Toen hij haar niet te spreken kreeg, gooide hij de ruiten in. De man kreeg twee dagvaardingen, een voor bedreiging en de tweede voor vernieling. Hij moet zich voor de rechter verantwoorden. (06-182015)

Man overleden na aanrijding
BUINEN Een 83-jarige man uit Buinen raakte zondagmiddag gewond bij een eenzijdig ongeval. De man stond tegen de woning aan terwijl zijn vrouw de auto uit de garage reed. Inmiddels in bekend geworden dat de man is overleden. (06-180583)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Dana Kragten, tel. 0592 - 36 1280.