Ingezonden persbericht


Persbericht
22 september 2006

Persberichten en beeldmateriaal van reeds eerder aangekondigde Sony Ericsson producten kunt u terugvinden bij persbronnen op sonyericsson.com/persbronnen.

Nieuw mobiel en web-based digitaal muziekplatform 'M-BUZZ'


- Sony Ericsson bundelt krachten met Sony/ATV Music Publishing om nieuw muzikaal talent in de spotlight te zetten -

Badhoevedorp, 22 september 2006 - Sony Ericsson kondigt de volgende stap aan van de baanbrekende mobiele muziekstrategie: een nieuw digitaal platform voor nieuwe en opkomende artiesten genaamd 'M-BUZZ'. Dit online initiatief is een aanvulling op Sony Ericsson's bestaande unieke muzikale aanbod van Walkman® telefoons, diensten en accessoires. M-BUZZ is een nieuwe bouwsteen in het uitgebreide mobiele muziekaanbod dat Sony Ericsson wereldwijd aan muziekfans beschikbaar maakt.

Om het bereik van het nieuwe M-BUZZ initiatief te maximaliseren, wordt gebruik gemaakt van Sony Ericsson's verbeterde PlayNow(TM) service. Deze service is uitgebreid zodat consumenten nu van complete tracks kunnen genieten. Muziek kan zo met slechts vier klikken worden gedownload naar Sony Ericsson telefoons. Naast PlayNow(TM) wordt ook gebruik gemaakt van het web (www.m-buzz.com). M-BUZZ biedt muziekfans overal ter wereld de mogelijkheid om de sterren van morgen nu al van dichtbij te ervaren. Zo zijn complete tracks beschikbaar, plus video's, biografieën, optredensoverzichten en andere content.

Samenwerking Sony/ATV
Sony Ericsson kondigt vandaag ook de baanbrekende samenwerking aan met Sony/ATV Music Publishing. M-BUZZ zal aanvankelijk maandelijks een gelimiteerd aantal artiesten en bands selecteren uit Sony/ATV's aanbod. Deze artiesten worden met zorg uit het wereldwijde programma van Sony/ATV geselecteerd. In eerste instantie zal content beschikbaar worden gesteld voor downloads naar de telefoon. Later zullen ook nieuwe commerciële mogelijkheden worden ontwikkeld die worden geïntegreerd in M-BUZZ.

Miles Flint, Sony Ericsson
"De aankondiging van vandaag is een goed voorbeeld van de wil tot samenwerking die leeft bij Sony Ericsson en andere Sony Group organisaties. Dit biedt ons een unieke mogelijkheid om aantrekkelijke, innovatieve content naar onze mobiele telefoons te brengen", aldus Miles Flint, President van Sony Ericsson. "M-BUZZ stelt muziekfans in staat om niet alleen nieuwe muziek van artiesten zonder platencontract te beluisteren, maar ze kunnen tegelijkertijd meer te weten komen over deze artiesten, dankzij interviews, home movies en meer. Zo creëren wij een geheel nieuwe, mobiele muziekervaring."

David Hockman, Sony/ATV Music Publishing
"Sony/ATV Music Publishing is altijd op zoek naar nieuwe en boeiende manieren om onze artiesten en songwriters te promoten," zegt David Hockman, Voorzitter en CEO van Sony/ATV Music Publishing. "Deze samenwerking met Sony Ericsson geeft onze muzikanten en songwriters ongekende exposure bij muziekfans over de hele wereld. We zijn dan ook erg blij om samen met Sony Ericsson dit unieke muziekplatform bij consumenten te kunnen presenteren."

Martin Blomkvist, Sony Ericsson
"M-BUZZ draait volledig om nieuwe artiesten. Het gaat om de sterren van morgen, om de artiesten die nog niet door de grote platenlabels zijn gespot. Zij krijgen hier de exposure die ze verdienen. We zijn bij Sony Ericsson erg enthousiast dat we deze artiesten dit nieuwe podium kunnen bieden en om een meer actieve rol te gaan spelen in de ontwikkeling van de muziekindustrie. Muziek gaat over innovatie, creativiteit en verandering. Met de toevoeging van M-BUZZ verbreden we ons muziekaanbod nog verder en stellen we mensen tegelijkertijd in staat om fantastische, nieuwe muziek te ervaren die anders wellicht aan hen voorbij zou gaan", legt Hoofd Content Acquisition en Partner Management Martin Blomkvist van Sony Ericsson uit.

Lauren Berkowitz, Sony/ATV Music Publishing
"We zijn ontzettend gelukkig met de samenwerking met Sony Ericsson waardoor we de muziek van onze artiesten en songwriters een miljoenenpubliek kunnen bieden in de vorm van Sony Ericsson klanten over de hele wereld," aldus Lauren Berkowitz, Vice President van Global Digital Business bij Sony/ATV Music Publishing. "Als het gaat om de introductie van nieuwe en opkomende artiesten in het digitale tijdperk, dan zijn muziekuitgevers in een geweldige positie om zulke initiatieven te leiden. Ver voordat artiesten bekend zijn bij het grote publiek, werken wij vaak al met hen samen."

Beschikbaarheid
De eerste telefoons met M-BUZZ zijn de W850i en W950i Walkman® telefoons die eerder dit jaar zijn aangekondigd. Deze zijn vanaf begin Q4 in Nederland beschikbaar. Artiesten die via M-BUZZ te beluisteren zijn, zijn onder andere Kish Mauve, Embassy, Dirty Perfect, FKLV, Iggy, The Head Set, Bobby Kray, Anjulie, Lights en Monte* Rosa. De site www.m-buzz.com gaat op 2 oktober live. De te downloaden content zal in fases beschikbaar worden in circa 20 markten, die nu ook al services aanbieden via Sony Ericsson's PlayNow(TM) service.

Any product features, specifications or statements in this document that are not historical facts are forward-looking and involve risks and uncertainties. Actual product features, specifications or forward-looking statements are subject to change.

Sony Ericsson Mobile Communications ontwikkelt veelzijdige mobiele telefoons, accessoires en PC-kaarten voor de wereldwijde communicatie-markt. Het bedrijf is in 2001 opgezet als een joint venture door Ericsson en Sony. Het hoofdkwartier bevindt zich in Londen en er werken in totaal 6.000 mensen, onder andere op de verschillende R&D sites in Europa, Japan, China en Amerika. Sony Ericsson viert haar vijfde verjaardag van de joint venture op 1 oktober 2006.

Sony Ericsson sponsort en heeft haar naam verbonden aan de Women's Tennis Association en werkt samen met de Association om door het jaar heen de Sony Ericsson WTA tour in meer dan 80 steden te promoten. Het tournooi bereikt zijn hoogtepunt op de Sony Ericsson Championships in Madrid van 7 tot 12 november.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de volgende internetsite (www.SonyEricsson.com/nl) of u kunt contact opnemen met het Call Center (0900-8998318). Dit nummer is bereikbaar van maandag t/m vrijdag, van 08.30 uur tot 18.00 uur en kost 10 cent per minuut. Alle Sony Ericsson persberichten en hoge resolutiebeelden zijn te vinden op http://www.sonyericsson.com/nl

Over Sony/ATV Music Publishing
Sony/ATV Music Publishing is een wereldwijde muziekuitgever en is een joint venture van Sony en Michael Jackson. Sony/ATV Music Publishing bezit of administreert copyrights and catalogi van artiesten zoals The Beatles, Beck, Brooks & Dunn, Leonard Cohen, Neil Diamond, Bob Dylan, The Everly Brothers, Fall Out Boy, Jimi Hendrix, Billy Mann, Joni Mitchell, Graham Nash, Willie Nelson, Roy Orbison, Richie Sambora, Stephen Stills, KT Turnstall and Hank Williams. Zie: http://www.sonyatv.com.

NOOT VOOR DE REDACTIE (