De Unie


21/09/2006
Arbeidsvoorwaardenbeleid De Unie 2007: 'Voorrang voor koopkracht en vitaliteit'

* positie middenmanagement versterken

* voorrang voor koopkracht en vitaliteit

21 september 2006 - De kenniseconomie vraagt om een sterk middenkader en sterke leidinggevenden. De Unie heeft daarom versterking van de positie van het middenmanagement tot speerpunt van het arbeidsvoorwaardenbeleid 2007 gemaakt. In het arbeidsvoorwaardenbeleid voor 2007 geeft De Unie dan ook voorrang aan koopkrachtverbetering voor de middengroepen en vitaliteit.

Van speelbal naar spelverdeler
Het middenmanagement is volgens voorzitter Jacques Teuwen van De Unie de sleutel in sociale innovatie om de kenniseconomie te versterken. Slimmer werken vraagt om andere arbeidsverhoudingen en nieuwe managementvaardigheden. Op dit moment zijn de middenmanagers vaak speelbal tussen raad van bestuur, directie en medewerkers. Ze moeten spelverdelers worden, die hun medewerkers kunnen coachen en de talenten binnen de organisatie eruit kunnen halen, aldus Teuwen. âZeker nu de arbeidsmarkt voor hoger opgeleiden en vaklieden door vergrijzing krapper wordt en bedrijven steeds internationaler opereren.â Ook terzake het leeftijdsbewust personeelsbeleid, kan het middenkader een belangrijke rol spelen. Een betere match tussen mens en werk, waardoor ouderen bijvoorbeeld langer kunnen werken als ze dat willen, kan hierdoor worden bewerkstelligd.

Versterken middenmanagement
De Unie-voorzitter zet liever dan iedere werknemer in Nederland te scholen, in op het versterken van het middenmanagement. âNiet iedereen wil opgeleid worden en het is ook niet altijd nodigâ. Volgens Teuwen ontbreekt in veel bedrijven en organisaties een duidelijke visie op het middenmanagement. Hij refereert daarbij aan de ervaringen van Johan Cruijff met betrekking tot toptalent: âvoetballers die bewegen zonder te weten waarheen, bereiken nooit de topâ.

Geen centrale looneisen; maatwerk
Bij het formuleren van het arbeidsvoorwaardenbeleid 2007 komt De Unie niet met centrale looneisen; maatwerk per sector en bedrijf is het credo. Wel vindt De Unie dat om de koopkracht te behouden en waar mogelijk te verbeteren er ongeveer tussen de 2 en 3% zou moeten uitkomen, afhankelijk van de situatie in bedrijf of sector. De koopkracht van de middengroepen is de afgelopen jaren achtergebleven bij andere inkomensgroepen.

Eenmalige compensatie voor stijging zorgpremies Teuwen is ook een voorstander van meer maatwerk in beloning voor werknemers individueel. âWerknemers moet je voor bijzondere inzet en prestaties extra kunnen belonen en collegaâs die er de kantjes van af lopen zouden âtijdelijk- minder moeten krijgen.â De Unie-voorzitter vindt dat binnen dezelfde functies op basis van competenties, prestaties en inzet een beloningsverschil van ongeveer 10% mogelijk moet zijn. Tenslotte wil De Unie een éénmalige compensatie van bijvoorbeeld 1% van de loonsom bij stijging van de zorgpremies.
---