3 e persbericht van vrijdag 22 september 2006

Eindhoven, 22-09-2006 o Berichten uit de regio

Geldrop/Someren: Stoffelijk overschot waarschijnlijk van Melanie Sybers

Het stoffelijk overschot dat de politie vrijdagochtend heeft aangetroffen in een bosgebied tussen Someren en Lierop (zie ook extra persbericht van vandaag), is waarschijnlijk van Melanie Sybers. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in Rijswijk gaat zaterdag sectie verrichten om achter de doodsoorzaak en de identiteit van het stoffelijk overschot te komen.

Eindhoven: Politie neemt rijbewijs in na aanrijding

De politie heeft vrijdagavond het rijbewijs ingenomen van een man van 79 jaar uit Eindhoven. Hij reed rond 20.00 uur op de Halvemaanstraat met zijn auto tegen een voetganger die meeliep in een lampionnenoptocht in verband met de Eindhovense Lichtjesroute. De voetganger droeg een reflecterend hesje, maar de automobilist heeft hem niet gezien. Ook zou de man volgens getuigen te hard hebben gereden. Dat was voor de politie reden om het rijbewijs van de man in te vorderen. De voetganger liep een hoofdwond op en is naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling.

Eindhoven: Auto gestolen

Vanaf de Ds. Theodor Fliednerstraat is vrijdag tussen 9.15 en 16.15 uur een personenauto weggehaald. Het gaat om een zwarte Volkswagen Golf TDI (61-NL-SX).

Eindhoven: Politie houdt snelheidscontrole

De politie heeft vrijdag tussen 14.30 en 16.15 uur een snelheidscontrole gehouden op de Doctor Berlagelaan. Van de 490 gecontroleerde voertuigen reden er 122 te hard. Er mag daar 50 km/u worden gereden; de hoogst gemeten snelheid was 78 km/u.

Helmond: Politie houdt verdachte in gestolen auto aan

De politie heeft vrijdagmiddag rond 16.15 uur op de Deurneseweg een 63-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij reed daar in een auto die op 23 augustus weggehaald zou zijn vanaf de Beelsstraat in Helmond. De eigenaar van de wagen zag zijn voertuig vrijdagmiddag op de Deurneseweg rijden en waarschuwde de politie. Agenten lieten de auto vervolgens stoppen, waarna de bestuurder werd aangehouden. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Veldhoven: Politie houdt snelheidscontrole

De politie heeft vrijdagmiddag tussen 14.50 en 17.20 uur een snelheidscontrole gehouden op de Bossebaan. Van de 1142 gecontroleerde voertuigen reden er 179 harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 84 km/u. Tijdens de controle heeft een automobilist een proces-verbaal gekregen omdat hij een aantal maal claxonnerend kwam langsrijden en de controleur uitschold.

Hoogeloon: Autos weg bij inbraak

Bij een inbraak in een woning aan Den Bogerd zijn twee autos weggehaald. Dat gebeurde vrijdagochtend tussen middernacht en 7.30 uur. Een raam aan de achterkant van het huis werd opengebroken, waarna (auto)sleutels werden gestolen. Daarmee werden een grijze Mercedes ML (95-BS-FP) en een blauwe BMW 316 (25-DB-RG) weggenomen. De Mercedes stond op straat, de BMW in een garage bij de woning.