Gemeente Noordenveld



Resato International en Van Esch winnen Ondernemersprijs 2006

Gepubliceerd op: 25 september 2006

Tijdens de opening van de Jaarbeurs van het Noorden zijn Resato International BV en Bakkerij Van Esch vrijdag 22 september uitgeroepen tot de winnaars van de Ondernemersprijs Noordenveld 2006. Zowel een industrieel bedrijf, als ook een ambachtelijk detailhandelsbedrijf mochten dit jaar de prijs in ontvangst nemen. Reden hiervoor is dat het gemeentebestuur vindt dat zowel grote als kleine ondernemingen in aanmerking kunnen komen voor deze prijs. Beide bedrijven zijn innovatief, creatief en maatschappelijk betrokken aldus het juryrapport.

De heer Hermannus Bijmolt, directeur van Resato International BV, mocht uit handen van burgemeester Hans van der Laan de prijs in ontvangst nemen. Resato International is gespecialiseerd in de ontwikkeling en fabricage van hogedruk componenten en hogedruk installaties tot 14.000 bar. Deze kennis heeft mede geleid tot een ontwikkeling die Resato wereldwijd tot één van de weinige leveranciers heeft gemaakt van waterstraalsnij-installaties, die aan de 1e Energieweg 13 in Roden worden ontwikkeld en in gefabriceerd. Geroemd werden de continue aandacht in het bedrijf voor het verbeteren van vernieuwen van producten, processen en technologieën. Resato speelt als technologiepartner een rol van betekenis in ontwikkeltrajecten, waarbij hogedruk in de voedingsmiddelenindustrie wordt toegepast. Een bijzonder voorbeeld daarvan is het sterilisatieproces van verse sappen, waardoor de houdbaarheid wordt vergroot.

ok de heren Bas en Herman van Esch, eigenaren van het bakkersbedrijf Van Esch, mochten de prijs in ontvangst nemen. Als brood- en banketbakkerij heeft het bedrijf, dat dit jaar zijn eeuwfeest viert, zich een goede positie in de markt weten te verwerven. Dit is opmerkelijk, waar de ontwikkelingen in de bakkerijbranche juist een geheel ander beeld laten zien. Tegen de verdrukking in, die voornamelijk komt uit de hoek van de grote industriële bakkersbedrijven, heeft bakkerij Van Esch een naam weten op te bouwen door kwaliteit en specialiteit te combineren. Trends en ontwikkelingen op het gebied van voeding worden op de voet gevolgd. Die uitdagingen weten te vertalen in een rijk en gevarieerd aanbod van ambachtelijke producten is een mooi voorbeeld van innovatief ondernemerschap.

Roden, 22 september 2006