Gemeente Voorschoten

Persberichten - Groene voetstap voor wethouder Van Dunné Uitgebracht op: dinsdag 26 september 2006

De nationale actiedag Op voeten en fietsen naar school, startte voor wethouder W.H.B. van Dunné met een fietsrit naar basisschool De Regenboog. Hij was door de verkeerscommissie van de school uitgenodigd om op vrijdag 22 september een groene voetstap in ontvangst te nemen.

De groene voetstap staat voor veilig en duurzaam naar school. De wethouder nam hem graag in ontvangst, want verkeersveiligheid rond scholen staat hoog op de lokale agenda.

Daarnaast is lopen of fietsen naar school gezonder en beter voor het milieu, aldus de wethouder, die tevens voorzitter is van Veilig Verkeer Nederland. Ook maakte Van Dunné kennis met het felgele mannetje Victor Veilig. Victor moet er voor zorgen dat automobilisten rustiger gaan rijden en kan worden neergezet op plaatsen waar kinderen oversteken of spelen.

De actiedag was onderdeel van de Week van de Vooruitgang, een week waarin duurzame mobiliteit wordt gestimuleerd. De verkeerscommissie van De Regenboog organiseert het hele jaar door acties op het gebied van verkeersveiligheid rond de school.

Op de foto: Wethouder Van Dunné ontvangt de grote groene voetstap van een van de verkeersouders van De Regenboog.
Op de voorgrond Victor Veilig.


- einde bericht -