Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Argus viert jubileum met boek over wijk Feijenoord

Vrijdag 22 september vierde Drukkerij Argus
haar 25-jarig bestaan. De drukkerij begon in 1981 in de Steven Hoogendijkstraat, verhuisde vervolgens naar de Persoonsstraat en is nu gevestigd aan de Nassauhaven 169.

Goedlopend bedrijf
Een bezemkast als doka, een tweedehandse pers en een dosis doorzettingsvermogen van de oprichters Cor de Bruyn en John Liefting vormden de basis voor een goedlopend bedrijf.

Gallichoordt Feijenoord
Ter gelegenheid van het jubileum presenteerde Argus een fotoboek over de geschiedenis en ontwikkeling van de wijk Feijenoord: Gallichoordt Feijenoord. Samen met een aantal enthousiaste vrijwilligers is dit boek samengesteld. In Gallichoordt Feijenoord staan verhalen over de vroegste geschiedenis, de ontwikkeling van de spoorwegen, de havens en het sociale leven.

Stempel
Daarnaast verhalen over Rose, Stieltjes, Roentgen en Pincoffs. Mensen die een stempel hebben gedrukt op de wijk.

Aan de galg
Het boek herinnert tevens aan de tijd dat er op Zuid mensen aan de galg werden opgehangen. Dagelijks bestuurder Robbert Baruch ontving het eerste exemplaar uit handen van John Liefting.

Inzameling voor TOS
Tijdens het feest werd er geld ingezameld voor Thuis Op straat (TOS) Feijenoord. Het boek is in een kleine oplage gedrukt, maar geĂŻnteresseerden kunnen nog altijd bellen met de drukkerij, via telefoonnummer (010) 485 56 73. Wie weet?