WWW.TJIEPER.COM; beter en goedkoper alternatief voor eBay


Nederlands bedrijf doet tegenzet

OOSTERHOUT, 20060920 -- De bekende Amerikaanse veilingsite eBay lijkt te worden afgestraft voor de exorbitante prijsstijgingen die in augustus zijn doorgevoerd. Direct na aankondiging van de prijsstijgingen ontstond er onrust bij een groot deel van de gebruikers. Vooral verkopers die gebruik maken van een eBay Store werden geconfronteerd met prijsstijgingen van 500% of meer.

Een aantal leden heeft eBay direct verlaten en zich aangemeld bij andere veilingsites. De meeste eigenaren van een eBay Store hebben kort voor ingang van de prijsstijgingen hun eBaywinkels volgezet met veilingen tegen de oude prijzen. Echter, velen zullen hun na een maand aflopende veilingen niet meer vervangen. Op de prikborden van eBay verschijnen reeds forumdiscussies waarin leden dagelijks met enig leedvemaak het aantal nog op eBay uitstaande veilingen melden. De afname lijkt voorlopig aan te zullen houden.

Op 22 september, precies een maand na de prijsstijgingen, wordt Tjieper.com gelanceerd. Deze nieuwe veilingsite biedt vrijwel dezelfde mogelijkheden als eBay. Tjieper.com wil in Nederland en België de concurrentie aan gaan met eBay en ook in andere landen prominent aanwezig zijn.

Het initiatief voor de nieuwe veilingsite is afkomstig van de Oosterhoutse internetgroothandel Jarrijn Trading Company, zelf met meerdere Powerseller accounts actief op eBay. Zij hebben zich reeds verzekerd van de medewerking van diverse andere Powersellers uit Nederland, België, Duitsland en Engeland. Nieuwe verkopers kunnen daardoor meeliften op de aantrekkingskracht van deze grote verkopers.

Ook voor kopers wordt de site interessant. Tjieper.com hanteert redelijke tarieven voor verkopers, waardoor artikelen voor een lagere prijs kunnen worden aangeboden. Jarrijn Trading Company zal zelf het goede voorbeeld geven en haar artikelen op Tjieper.com gemiddeld 20% goedkoper aanbieden dan op eBay.
Het aftellen op het eBay forum kan voorlopig nog even doorgaan....