Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT

Gemeente Sittard-Geleen ontvangt Serviërs

Sittard-Geleen, 20-9-2006 - De gemeente Sittard-Geleen is van 21 tot en met 25 september gastvrouw van een delegatie uit de Servische plaats Valjevo. De delegatie bestaat uit de voorzitter van de gemeenteraad van Valjevo en drie ambtenaren.

Ze zijn in Nederland in het kader van het programma Logo East van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, de VNG. Het doel van dat programma is om kennis over modernisering van het lokaal bestuur over te dragen aan collega's in landen in Oost-Europa die recent zijn toegetreden tot de EU. Sinds 16 september en op 26 en 27 september is de delegatie uit Valjevo in Den Haag bij de VNG te gast. De overige dagen - van 21 tot en met 25 september - komen de inwoners van Valjevo naar Sittard-Geleen. Sittard heeft van oudsher vriendschapsbanden met Valjevo.

In het programma is er op donderdag 21 september speciale aandacht voor personeelsmanagement in de breedste zin van het woord. Op vrijdag 22 september is er eerst een bijeenkomst met een afvaardiging van de gemeenteraad van Sittard-Geleen en vervolgens een ontvangst door het college van B&W. 's Middags staat onder meer een bezichtiging van het Centrumplan Geleen op het programma. Op maandag 25 september staat onder meer een bezoek aan het Gouvernement in Maastricht gepland.


Noot voor de redactie

UITNODIGING,