Ingezonden persbericht


Opleidingsinstituut op Papendal wordt AA Drink HandbalAcademie

AA Drink hoofdsponsor HandbalAcademie NHV

OOSTERBEEK - Het Nederlands Handbal Verbond heeft in AA Drink een hoofdsponsor gevonden voor de HandbalAcademie, die op maandag 4 september op het nationale sportcentrum Papendal van start is gegaan. Tijdens het door sportkoepel NOC*NSF georganiseerde open huis op donderdag 21 september verbond het merk sportdrank zijn naam officieel aan het opleidingsinstituut van het NHV.

Met de AA Drink HandbalAcademie zet het Nederlands Handbal Verbond de volgende stap in de verdere professionalisering van de organisatie. Na het behalen van de historische vijfde plaats tijdens het laatste WK in Rusland werd het voor bondscoach Sjors Rottger, met steun van NOC*NSF en het ministerie van defensie, mogelijk gemaakt om zich drie jaar fulltime met de nationale damesselectie bezig te houden. Vervolgens vond het NHV met steun van marketingpartner Rotterdam Sport Partner vlak voor het Holland Handbal Toernooi van 2005 in kredietverstrekker AFAB een nieuwe hoofdsponsor voor zowel de nationale dames- als herenselectie.

De AA Drink HandbalAcademie is een project van bondscoach Sjors Rottger en zijn assistent Monique Teisterman. Het door NOC*NSF geadopteerde plan moet volgens technisch directeur Ben Spaai de basis vormen voor een permanente plaats aan de wereldtop. Sportdrank AA Drink was reeds supplier van het Nederlands Handbal Verbond, maar investeert nu samen met de bond ook gericht in talentontwikkeling. Een bekend terrein voor het merk sportdrank. De jeugdopleiding van Rotterdam Basketbal heet AA Drink Basketball Academy, terwijl het bedrijf dat onderdeel is van United Soft Drinks eerder reeds zijn naam verbond aan de opleidingstrajecten van de nationale zwem-, atletiek- en tennisbond.

Het merk sportdrank werd eerder dit jaar een van de eerste Confidence Partners van de NeVoBo op basis van de Operation Restore Confidence van Joop Alberda. AA Drink is hoofdsponsor van de wielerploeg van Michael Zijlaard en Leontien Zijlaard-Van Moorsel en van de wereldkampioen bij de springruiters, Jos Lansink, Het merk sportdrank is bovendien supplier van diverse sportbonden, -evenementen en -clubs.
---