Onderwerp Verslaglegging toezichthouder

Naar aanleiding van de door het lid Bibi de Vries c.s. ingediende motie (Kamerstukken II, 2005/06, 30 413, nr. 79) kan ik u het volgende mededelen.

De beide toezichthouders stellen integrale verantwoordingsstukken op. Daarin is zowel het financieel toezicht bij of krachtens de Wft als het toezicht bij of krachtens de Pensioenwet opgenomen. Krachtens artikel 1:19 van de Wft zendt de minister van Financiën deze stukken, in de vorm van een jaarverslag (AFM) en een ZBO-verantwoording (DNB) naar de Tweede Kamer der Staten-Generaal. De Kamer ontvangt hiermee alle door haar gevraagde informatie. Er zou evenwel aansluiting gevonden kunnen worden bij de de uitvoering van de motie-De Nerée tot Babberich c.s. (Kamerstuk 30 300, nr. 39). Praktisch probleem is evenwel dat het door de accountant goedgekeurde jaarverslag van de AFM en de ZBO-verantwoording van DNB beschikbaar komen op een tijdstip waarop de daarin opgenomen informatie niet meer verwerkt kan worden in het aan de Algemene Rekenkamer ter beoordeling voor te leggen departementale jaarverslag. Indien de Kamer daarmee instemt, wordt de gevraagde informatie separaat van het departementale jaarverslag toegestuurd.

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

De Minister van Sociale Zaken De Minister van Financiën en Werkgelegenheid,

(mr. A.J. de Geus) (G. Zalm Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

De Voorzitter van de Tweede Kamer Postbus 90801 der Staten-Generaal 2509 LV Den Haag Anna van Hannoverstraat 4 Binnenhof 1 A Telefoon (070) 333 44 44 2513 AA S GRAVENHAGE Fax (070) 333 40 33 www.szw.nl 2513AA22XA