Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten vrijdag 22 september 2006

Zaanstreek-Waterland, 22-09-2006

Doorrijders gezocht

Purmerend, 21 september 2006, 20:22 uur

De politie is op zoek naar doorrijders van een aanrijding op de Purmersteenweg waarbij een bromfietser, twee fietsers en een man in een invalidenwagen betrokken waren. Een 73-jarige man en een 72-jarige vrouw reden over de Purmersteenweg in de richting van de bibliotheek. Voor hen reed nog een fietster. Uit tegenovergestelde richting kwam een scooter, terwijl het fietspad voor eenrichtingsverkeer is bedoeld. De voorste fietser schrok van de tegemoetkomende scooter en remde. De 72-jarige vrouw kon haar fiets niet op tijd tot stilstand brengen, botste tegen haar voorgangster aan en kwam ten val. De bestuurder van de scooter en de mevrouw op de voorste fiets zijn doorgereden. De 72-jarige Purmerendse is voor controle naar het ziekenhuis geweest waar onder meer een gebroken hiel werd geconstateerd. De politie verzoekt de betrokkenen en getuigen contact op te nemen met het wijkteam Purmerend Centrum, via 0900-8844.

Vrouw onwel achter stuur

Zaandam, 22 september 2006,

Op de Heijermansstraat is een 50-jarige automobiliste uit Zaandam onwel geworden achter het stuur en tegen drie auto's gebotst. De bestuurster reed over de Heijermansstraat komende vanaf de rotonde toen ze vermoedelijk onwel werd. Ze raakte op de verkeerde rijbaan terecht en kwam achtereenvolgens met drie tegemoetkomende automobilisten in botsing. Haar medepassagier, een inwoonster uit Zaandam, trok aan de handrem zodat de auto vaart minderde. De auto kwam vervolgens klem te zitten tussen twee andere betrokken auto's. De medepassagier raakte bekneld en is door omstanders bevrijd. Overige hulpdiensten, waaronder medewerkers van de traumahelicopter, hebben eerste hulp verleend aan de slachtoffers en vervolgens zijn beide naar het ziekenhuis overgebracht. Verder raakte er niemand gewond. Een tweetal auto's zijn weggetakeld.

Bromfietsdief breekt been

Purmerend, 22 september 2006, 02:36 uur

De politie heeft op de Neckerstraat een 14-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van bromfietsdiefstal. Agenten reden in een surveillanceauto over de Neckerstraat richting centrum. Vlak voor de brug over het Noordhollands Kanaal stond een drietal personen met twee bromfietsen. Bij het zien van de politiewagen gingen ze er op hun voertuigen plotseling vandoor. Een bromfietser kwam hierbij ten val, de andere bestuurders wisten te ontkomen. De 14-jarige gevallen bromfietser bleek een bekende van de politie Amsterdam. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat hij aan de val een meervoudig gecompliceerde beenbreuk heeft overgehouden. Zijn bromfiets is inbeslaggenomen.

Bromfietscontrole: 56 bekeuringen

Zaandam, 21 september 2006

De politie heeft donderdagmiddag en -avond bromfietscontroles gehouden op een drietal locaties in Zaandam. 's Middags waren politiemensen aanwezig op de Karel Lotsylaan en op de provincialeweg. 's Avonds werd gecontroleerd op het Rustenburg. In totaal werden 119 bromfietsen en hun bestuurders gecontroleerd. Dit leidde tot 56 bekeuringen, waarvan 25 voor opgevoerde brommers. Eén bromfiets werd vanwege het veel te hoge vermogen in beslag genomen. Verder werd er bekeurd vanwege onder meer overschrijding van de geluidsnorm, het niet dragen van een helm en het niet bezitten of niet willen tonen van een bromfietscertificaat.