Minister voor Ontwikkelingssamenwerking kent subsidie-aanvraag

Icco

De ICCO-alliantie (ICCO, Kerkinactie, Prisma, Oikocredit, Sharepeople en Edukans) heeft de subsidietoewijzing van de Minister voor Ontwikkelingssamenwerking ontvangen. De organisaties zijn zeer verheugd met deze toewijzing, die zij als een erkenning zien voor de wijze waarop zij de komende jaren willen werken. De subsidie betekent dat de alliantie van 2007 tot 2010 jaarlijks ruim 131 miljoen euro ontvangt voor haar werk in ontwikkelingslanden. 'Dit geeft ons een extra motivatie om de komende jaren als alliantiepartners met volle kracht aan de slag te gaan met onze missie', aldus Hans Bruning, directeur Buitenland van ICCO.

Met deze fondsen is het voor de ICCO-alliantie mogelijk de vernieuwingsplannen verder uit te voeren waarmee de alliantie haar werk voor mensen in het Zuiden nog effectiever wil maken. Dat betekent dat ICCO de komende jaren verandert van een Nederlandse organisatie die in vijftig landen in het Zuiden werkt, in een internationale organisatie waarin mensen uit het Zuiden en Nederland in een gezamenlijke verantwoordelijkheid werken aan de problemen van armoede en onrecht. De ICCO-alliantie gaat ook op zoek naar samenwerkingsverbanden met andere organisaties, kerken, vakbonden en bedrijven.

Daarnaast gaat de ICCO-alliantie programmatisch werken. Dat houdt in dat de alliantie haar werk organiseert rondom drie thema's: Duurzame rechtvaardige economische ontwikkeling, Toegang tot Basisvoorzieningen en Democratisering en Vredesopbouw. Het vergroten van draagvlak voor ontwikkelingssamenwerking in Nederland en het vernieuwen van haar werkrelatie met partnerorganisaties in het Zuiden zijn belangrijke pijlers.