Bedreigd Amsterdams, rookvrij dansfeest toch door


AMSTERDAM, 20060922 -- Nataraj, het enige rookvrije dansfeest in Amsterdam heeft op de valreep een nieuwe thuishaven gevonden in de Jamstudio's en zet vanaf vrijdag 29 september de wekelijkse feesten daar voort. "Even leek het erop dat het niet zou lukken om tijdig een nieuwe locatie te vinden", vertelt Shanto Ijzendoorn, dj en initiatiefnemer van Nataraj. "Dat was niet alleen voor onze trouwe aanhang maar ook voor de stad een rampzalige ontwikkeling geweest. We zijn al vier jaar het spirituele, dansende buitenbeentje in het Amsterdamse uitgaansleven en voegen daar echt iets aan toe."

Ongedwongen en rookvrij dansen op Global Trance muziek en gelijkgestemden ontmoeten staan voorop in Nataraj, dat vier jaar geleden voor het eerst zijn deuren in Club 8 opende. De avonden beginnen traditioneel om acht uur met een workshop of dansmeditatie. "Het leuke van het voorprogramma is dat de deelnemers niet alleen in de juiste stemming komen maar ook dat de dansvloer al vanaf een uur of negen vol staat", zegt dj Shanto. "Dat we vroeg beginnen en eindigen wordt als erg prettig ervaren en mede daardoor trekken we dansliefhebbers in alle leeftijden, variërend van twintigers tot vijftigers en zelfs ouder".
Toch zijn die tijden de reden waarom Nataraj op zoek moest naar een nieuwe locatie want Club 8, dat sinds enige tijd een nachtvergunning heeft, wilde juist de sluitingstijden verruimen van 2.30 uur naar 5.00 uur. "We hebben vier jaar met heel veel plezier in Club 8 gedraaid. Maar het past gewoon niet in ons concept om tot zo laat door te gaan. Dus hebben we in goed overleg besloten om de samenwerking te beëindigen. Dat het zo lastig zou worden om een andere plek te vinden, hadden we niet voorzien. Pas een dag voor het afscheidsfeest in Club 8 kregen we de definitieve bevestiging dat we vanaf 29 september welkom zijn in de Jamstudio's. Het is een prachtige ruimte met geweldige apparatuur, het bevindt zich in een `booming' uitgaansgebied en is nog goed bereikbaar ook. Er stopt zelfs een nachtbus voor de deur. We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat Nataraj in Zeeburg minstens zo leuk en gezellig wordt als in West."

Persbericht kort

Met voortbestaan bedreigde Amsterdamse, rookvrije dansfeest kan toch door

22 september 2006

Nataraj, het enige rookvrije dansfeest in Amsterdam heeft op de valreep een nieuwe thuishaven gevonden in de Jamstudio's en zet vanaf vrijdag 29 september de wekelijkse, spirituele feesten daar voort.

De verruiming van de openingstijden van Club 8 van 2.30 uur naar 05.00 uur was voor dj en initiatiefnemer Shanto Ijzendoorn reden om de huurovereenkomst op te zeggen. "Het past gewoon niet in ons concept om tot zo laat door te gaan", alsdus Ijzendoorn. "Nataraj heeft zijn trouwe en gemêleerde publiek te danken aan die vroege tijden, de rookvrije dansvloer, de ongedwongen sfeer en de bijzondere Global Trance muziek."
Na maanden van vergeefs zoeken, werd donderdag - een dag voor het afscheidsfeest in Club 8 - bekend dat het dansfeest welkom is in de goed bereikbare Jamstudio's in Zeeburg. "We hebben er alle vertrouwen in dat Nataraj in Zeeburg minstens zo leuk en gezellig wordt als in West."


Vermelding Uitgaansagenda

Nataraj - Join the spirit
Rookvrij en spiritueel Global Trance dansfeest
Iedere vrijdag
20.00 uur: workshop/dansmeditatie
21.00 uur - 02.30 uur: dansfeest (deur sluit om 01.00 uur)
Jamstudio's, KNSM Laan 11, 1019 LA Amsterdam
www.nataraj.info



Algemene gegevens

Adres
Nataraj - Join the spirit
Jamstudio's Zeeburg
KNSM Laan 11
1019 LA Amsterdam

Over Nataraj
Vernoemd naar de dansende Shiva staat Nataraj in het teken van ongedwongenheid, plezier en uitbundig swingen op de rookvrije en schone dansvloer. Iedereen danst met iedereen of alleen, op blote voeten of in schoenen en nieuwe vrienden zijn zo gemaakt. De dj's draaien een avontuurlijke en spannende mix van wereld-, trance-, lounge-, ambient- en andere muziek. Nu en dan komt er een lekker oud soul- of funknummertje voorbij maar populaire hitjes staan niet op het repertoire.
In Nataraj komen dansliefhebbers van alle leeftijden, de een net achttien, de ander al ver over de zestig en alles en iedereen daar tussen in. Sommigen staan om half acht al voor de deur te trappelen om de avond te beginnen met een dansmeditatie en de rest stroomt zo tussen negen en elf uur binnen. In Nataraj is het dan ook al vroeg op de avond gezellig druk op en rond de dansvloer.
Tot een uur of twee in de nacht neemt de dj de dansers mee op een magische reis door de wereld van muziek. Het begin van de avond kenmerkt zich door zachtere en rondere wereldklanken en gaandeweg de nacht groeit de dynamiek tot grote hoogten. Soms ingetogen dan weer explosief maar altijd verrassend en veelzijdig en vaak ondersteund door inspirerende en geestverruimende projecties.

Achtergrond
Dj Shanto, initiatiefnemer en drijvende kracht achter Nataraj, begon in 2002 met de dance party's in Amsterdam. Het concept van de rookvrije dansvloer, de avontuurlijke en niet alledaagse muziek, de dansmeditaties en de vrije, ongedwongen sfeer waarin iedereen zichzelf kan zijn, was van meet af aan een succes.

Utrecht
Na een optreden van dj Shanto in discotheek Fundance in Utrecht ontstond het idee om Nataraj ook naar Utrecht te halen. Sinds augustus 2006 is de Nataraj dance party op de 2e en 4e zaterdag van de maand ook in Utrecht te vinden. Net als in Amsterdam wisselen dj Shanto en dj Eusebio elkaar wekelijks af en wordt nu en dan gastjockey uitgenodigd.

Lidmaatschap
Nataraj is een informele en laagdrempelige club waar iedereen welkom is. Daarvoor is wel een lidmaatschap vereist. Leden mogen een introducé meebrengen. Kom je voor het eerst en ken je nog geen Nataraj-leden? Meld je dan voor 22.00 uur bij de kassa (en voor 19.45 uur als je mee wilt doen aan een meditatie) om lid te worden.

Een lidmaatschapskaart kost ¤ 10,00 per twaalf maanden en kan aan de kassa van Nataraj op vertoon van een geldig identiteitsbewijs worden verkregen. Met het aangaan van het lidmaatschap onderschrijf je de huisregels van Nataraj. Wanneer iemand zich niet aan de huisregels houdt, kan de organisatie besluiten het lidmaatschap permanent in te trekken.

Toegangsprijzen
Amsterdam
Entree leden: ¤ 10,00 inclusief 2 consumpties en meditatie
Entree introducés: ¤ 10,00 inclusief 1 consumptie en meditatie
Meditatie only: ¤ 3,50

Utrecht
Entree leden: ¤ 8,00 inclusief meditatie
Entree introducés: ¤ 8,00 inclusief meditatie
Meditatie only: ¤ 3,50

Huisregels

* geen glazen op de dansvloer
* roken is alleen toegestaan indien daartoe een speciale ruimte is aangewezen
* volledig respect voor de vrijheid van alle bezoekers
* gebruik van soft- en/of harddrugs is niet toegestaan
* bij opzettelijk hinderen en/of lastigvallen van andere bezoekers kan de organisatie besluiten het lidmaatschap permanent in te trekken. Hierbij komt het betreffende lid niet in aanmerking voor restitutie van het lidmaatschapsgeld.

Speciale evenementen
Nataraj organiseert regelmatig bijzondere optredens, concerten en thematische dansfeesten, zoals de Nataraj New Year Party, het jaarlijkse strandfeest, het feest op Koninginnenacht en speciale Benefiet Party's waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. Voor deze evenementen geldt meestal een toeslag. Eventuele toeslagen worden in de agenda vermeld.





Nataraj