Juli 2006

Green Media Webdevelopment

Kabouterfestival in De Tuinen van Appeltern
Op zaterdag 23 en zondag 24 september komen alle kabouters samen voor het Kabouterfestival in De Tuinen van Appeltern. Met plunjezak en mobiele paddestoel zijn ze neergestreken in de 180 modeltuinen. Ook grote en kleine mensenkinderen zijn van harte uitgenodigd voor dit kabouterfeest.
Afbeelding Tussen boomwortels, aan vijverranden, onder struiken, overal hebben de rode puntmutsen een plekje gevonden om er bij te kunnen zijn. De witbaarden en bollebuikjes zingen het hoogste lied als je goed luistert.

Speurtocht
Ontdek de verschillende kabouterwereldjes met de spannende speurtocht door de tuinen. Doe mee met de gezellige kabouteractiviteiten die op het Tuinkabouterplein worden georganiseerd.

Verzameling
Daar kunnen ook liefhebbers van kaboutersnuisterijen hun verzameling aanvullen met diverse artikelen die op de markt worden gepresenteerd. Kabouter Hans staat daar ook met zijn woonwagen. Luister naar spannende kabouterverhalen van het Verteltheater.

Rood met witte stippen
In de tuin van de Nederlandse Kabouter Hans staan rond zijn rood met wit gestipte woonwagen diverse paddestoelen waarop je plaats kunt nemen. Daar is het gezellig broodjes en marshmellows roosteren. En kun je samen met Kabouter Hans liedjes zingen!

Afbeelding Natuurlijk dien je jezelf eerst als kabouter te laten schminken op het Tuinkabouterplein, compleet met baard en muts.

Activiteioten
Op dit plein zijn nog meer leuke activiteiten zoals boomstammetjes beschilderen, pompoenen uithollen en een markt met leuke kaboutercadeaus zoals kabouterpoppen en paddestoelen van diverse materialen.

Tuinkabouter Taferelen
Zie ik daar een rode punt boven het wuivende gras? Hoor ik kaboutergefluit? Doe mee met de spannende kabouterspeurtocht en zoek in de tuinen alle plekjes waar dit vredelievende bosvolkje zich verstopt heeft. Natuurlijk worden er voor de smulpapen heerlijke pannenkoeken gebakken. Ondertussen kan in de Kabouterzaal worden geluisterd naar het Verteltheater met spannende en grappige kabouterverhalen.

Informatie
De Tuinen van Appeltern, Europa's grootste modeltuinenpark Walstraat 2a, 6629 AD Appeltern, Tel: 0487-541732, www.appeltern.nl

Openingstijden: van 1 maart tot 1 december alle dagen, ook op zon- en feestdagen, van 10:00 tot 18:00, (m.u.v. maart, oktober en november tot 17:00). Entree: EUR10,-, kinderen van 6 t/m 12 jaar EUR5,- korting, Kinderen tot 6 jaar gratis. Rolstoeltoegankelijk, honden aangelijnd.

Voor de redactie
Voor meer info, foto's en/of beeld:

De Tuinen van Appeltern
tel (0487) 541732
E-mail c.stulen@appeltern.nl of kijk op www.appeltern.nl 2006-07-21