Provincie Zeeland


Zeeuwse vissersvloot op de Oosterschelde Foto: Jaap Wolderbeek

Op zaterdag 23 september 2006 organiseert de Zeeuwse visserijsector in samenwerking met de Provincie Zeeland voor de tweede keer de Dag van de Zeeuwse Visserij. In en om de vismijn aan de Binnenhaven 11 in Vlissingen zijn van 10.00 tot 17.00 uur allerlei methoden van visvangst, viskweek en bereiding te zien. Nieuw dit jaar is de uitreiking van de Zeeuwse Visserij Award.

Zeeuwse Visserij Award

Deze prijs zal worden uitgereikt tijdens de Dag van de Zeeuwse Visserij aan een persoon of organisatie die het afgelopen jaar de meest positieve bijdrage aan de Zeeuwse visserij- en of aquacultuur heeft geleverd. De prijs is een kunstwerk dat de visserijsector symboliseert.

Criteria Award

In aanmerking komt een persoon, bedrijf, instelling of organisatie die actief is in de visserij of aquacultuur en een bijdrage heeft geleverd aan de verbetering van het imago van deze sector, een innovatie heeft gedaan die ten goede komt aan de sector of een risicovolle investering heeft gedaan. Ook iemand die de Zeeuwse visserij of aquacultuur (landelijk) op een meer dan gemiddelde manier heeft vertegenwoordigd of zich op andere terreinen opvallend verdienstelijk heeft gemaakt voor de sector, komt in aanmerking voor de Award.

Kandidaten en juryleden

Kandidaten zijn actief in de schaal- en schelpdierensector, de zeevisserij, onderzoek/onderwijs of overheid, ofwel constructie- of toeleveringsindustrie.

Een comité dat voor deze gelegenheid is ingesteld beoordeelt de aanmeldingen. Dit comité bestaat uit dhr. ir. A. Vermuë, directeur directie Visserij van het ministerie LNV, dhr. dr. M. Scholten, directeur Wageningen Imares en dhr. J. de Ronde, redacteur Visserij Nieuws.

Aanmelding

Aanmelding van kandidaten voor de eerste Zeeuwse Visserij Award kan tot 1 september 2006 schriftelijk bij: Provincie Zeeland, ter attentie van de heer J. Broodman, Postbus 153, 4330 AD Middelburg of via onderstaand formulier.
Na de aangegeven datum beoordeelt de jury de aanmeldingen.

Naam indiener Dit veld is verplicht

---
Adres Dit veld is verplicht

---
Postcode Dit veld is verplicht

---
Woonplaats Dit veld is verplicht

---
E-mailadres Dit veld is verplicht

---
Omschrijving wie en waarom in aanmerking komt voor de Award
________________________________________

________________________________________

________________________________________

________________________________________

________________________________________

Verstuur Wissen

18 augustus 2006, A. Slabbekoorn-Flohr, 0118-631857, persberichtnummer 128/06