Gemeente Zoetermeer

Publieke arena

duurzaam Zoetermeer Altijd al mee willen praten over bepaalde themas die in onze stad ter sprake komen? Dat kan op zaterdag 23 september tussen 14.00 en 16.30 uur in de tent op het Stadhuisplein. Vanaf 13.00 uur kunt u al kennismaken met de onderwerpen bij de informatiemarkt. Deze middag is in nauwe samenwerking met de vereniging voor natuur- en milieueducatie (IVN) gerealiseerd.

Deze bijeenkomst met de naam Duurzaam Zoetermeer zal de volgende vier themas ter sprake brengen.

* Natuur, water en groen

* Mobiliteit

* Energie

* Afval

Met deze middag bieden wij de inwoners en ondernemers de mogelijkheid om aan te geven welke themas zij belangrijk vinden voor onze stad. De lokale natuur- en milieuorganisaties presenteren zich aan de inwoners van Zoetermeer. Verder is er volop gelegenheid om kennis te maken met raadsleden, bestuurders, ondernemers die maatschappelijk verantwoord ondernemen en lokale natuur- en milieuorganisaties.

Stemmen

U wordt zeer actief betrokken bij de diverse stellingen (drie per thema) om zo een brede discussie te krijgen. Met rode en groene stemkaarten kunt u uw voorkeur aangeven.

Muntstukken

Als alle themas besproken zijn worden de muntstukken verdeeld. Deze munten heeft het publiek al bij aanvang van de bijeenkomst gekregen. Zij kunnen de munten verdelen over de themas die volgens hen deel uit moeten maken van Duurzaam Zoetermeer. Omdat deze muntstukken in transparante buizen worden gedaan is direct zichtbaar welk thema het meeste draagvlak heeft.

De hele middag wordt muzikaal omlijst met (straat)muzikanten, een cabaretière en voor de kinderen een ballonnen- en schminkclown.

U bent welkom op zaterdag 23 september!