Gemeente Zoetermeer

Publieke arena

cartoon Duurzaam Zoetermeer Altijd al mee willen praten over Zoetermeer?
Op zaterdag 23 september tussen 14.00 en 16.30 uur kunt u in de tent op het Stadhuisplein meepraten over groen, mobiliteit, energie of afval. Een gewone bijeenkomst wordt het zeker niet. Onder de naam Publieke Arena kunt u zelf actief de discussie aangaan. Het wordt een soort 'Lagerhuis-debat' in de sfeer van een veilinghuis. De veilingmeester brengt de vier onderwerpen één voor één onder de hamer, waarop u op ludieke wijze kunt bieden. Verder zijn er straatmuzikanten, een cabaretière en is er voor de kinderen een schminkclown en ballonnen.

De gemeente organiseert deze bijeenkomst in samenwerking met de vereniging voor natuur- en milieueducatie (IVN Zuid Holland) als start voor het project 'Duurzaam Zoetermeer'. Het project richt zich op de onderwerpen groen, mobiliteit, energie en afval. Alle ingebrachte ideeën worden verzameld om een actieprogramma op het gebied van milieu te maken. Tijdens de bijeenkomst kunt u kennis maken met wethouders, raadsleden en lokale natuur- en milieuorganisaties.

Veiling
Ieder discussieonderwerp heeft een ambassadeur, die het publiek probeert te overtuigen van het belang ervan. De ambassadeurs klimmen om de beurt op een zeepkist en krijgen ieder 3 minuten om hun onderwerp te promoten. Als de spreektijd voorbij is, hamert de veilingmeester het onderwerp geheel in stijl af en introduceert hij een aantal scherpe stellingen. Daarna is het tijd voor discussie. Met rode en groene stemkaarten kunt u uw voorkeur aangeven. Aan het einde kunt u met 'duyten', die u bij aanvang van de bijeenkomst krijgt, uw voorkeur uitbrengen voor één van de thema's. Omdat de muntstukken in transparante buizen worden gedaan is direct zichtbaar welk thema het belangrijkste wordt gevonden.

Informatiemarkt
Vanaf 13.00 uur kunt u alvast kennismaken met de discussieonderwerpen bij de informatiemarkt. Ook is er een ideeënboom waarop u uw ideeën voor Duurzaam Zoetermeer kenbaar kunt maken. De ideeën worden verzameld en betrokken bij het project Duurzaam Zoetermeer.

Meer info?
Klik op opzet en programma voor meer informatie over de Publieke Arena.


* Programma Publieke Arena.doc