Tivoli Utrecht

030 - 231 14 91 of check www.tivoli.nl


Nieuwsbrief 14 september 2006


1. Nieuwe shows o.a. DELAIN, DUTCH TOUCH & NID & SANCY
2. ARAB STRAB stopt na Ten Years of Tears Tour
3. Support TRIGGERFINGER: AFTERHOURS

4. SUPERNATURAL draait de Funk met een hoofdletter F.
5. Gratis kaartje NMTB bij aankoop Britpop-cd

6. Deze week o.a. INFADELS, a balladeer, THE ANSWER & HOOVERPHONIC
7. Wijzig zelf je abonnement


1. NIEUWE SHOWS o.a. DELAIN, DUTCH TOUCH & NID & SANCY

ma 2 okt DUTCH TOUCH THE PARTY MET DUVELDUVEL & JAY COLIN

za 7 okt DIG THIS

za 7 okt UTKA

za 14 okt MAS FLOW PART 3

za 14 okt RAUW presents NID & SANCY (live)

za 21 okt DAHOTSHIT met DA GOODFELLAS


2. ARAB STRAB STOPT NA TEN YEARS OF TEARS TOUR

Na tien jaar hebben de leden van het Schotse indie-folkduo ARAB STRAP besloten elk hun eigen weg te gaan. Aidan Moffat en Malcolm Middleton kwamen gezamenlijk tot de conclusie dat ze er de voorkeur aan gaven om een solocarrière te vervolgen. Middletons vorig jaar verschenen tweede soloalbum, Into The Woods, werd door de critici uiterst positief ontvangen. Ook Moffats soloproject - onder de naam Lucky Pierre - had over succes niet te klagen. Ter afscheid komt er nog een compilatie van B-kantjes en niet eerder verschenen tracks uit. Dat gebeurt eind oktober, onder de titel 'Ten Years Of Tears'. Aansluitend doen de heren een tweetal poppodia in Nederland aan. In Rotown en Tivoli vinden dus hun laatste optredens plaats. Zorg dat je er bij bent!


3. SUPPORT TRIGGERFINGER: AFTERHOURS

Afterhours speelt 23 september in het voorprogramma van Triggerfinger. Ze werkten samen met internationale grootheden als John Parish (PJ Harvey) en Hugo Race (Nick Cave) maar het balletje ging pas echt rollen toen Greg Dulli (Twilight Singers) aanklopte. De band besloot het roer drastisch om te gooien en nam van Ballete Per Piccole ook een Engelstalige versie op. One Little Indian (bekend van Björk en Emiliana Torrini) vond Ballads for Little Hyenas zo indrukwekkend dat het besloot Afterhours te tekenen.


4. SUPERNATURAL DRAAIT FUNK MET EEN HOODLETTER F.

Aanstaande vrijdag nodigt Supernatural je uit om mee teruig te gaan naar de 'originele' sound. Stilzitten is onmogelijk in deze setting van Funky Drummers, Soul Diva 's en Latin percussionisten. De dj's en vj's gooien alle ingrediënten in de blender en schudden nog eens flink. Wat er uitkomt is een stuwende mix van baslijnen, drumbeats, fender rhodes en blazerspartijen. Supernatural draait de Funk met een hoofdletter F.

vr 15 sept SUPERNATURAL ORIGINALS


5. GRATIS KAARTEN NEVER MIND THE BRITISH

Bij aankoop van één van de vele Britpop-cd's bij Plato (Steenweg 13) krijg je nu tijdelijk een kaartje voor het leukste Britpop feest van Utrecht, Never Mind The British. Never Mind The British is een avond van dj Gijsbert (ex-Pop-O-Matic) en dj Some other blockhead. Je hoeft niet aan de universiteit van Oxford te studeren om te raden wat er op Never Mind The British wordt gedraaid: dansbare Britpop. Want aan de overkant van de Noordzee kent de popmuziek een rijke traditie van rockbandjes-waar-je-ook-op-kunt-dansen. Dat begon al met de punk, wave en ska in de jaren zeventig (The Stranglers, The Jam, Madness, New Order) en duurt voort tot op de dag van vandaag (Franz Ferdinand, Editors). Overigens kan je deze vrijdag ook gratis naar binnen met je Pas in Utrecht


6. DEZE WEEK o.a. INFADELS, a balladeer, THE ANSWER & HOOVERPHONIC

do 14 sept INFADELS & Matik

do 14 sept POP-O-MATIC met DJ St. Paul

vr 15 sept SUPERNATURAL ORIGINALS

vr 15 sept THE ANSWER

vr 15 sept NEVER MIND THE BRITISH

za 16 sept GROLSCH GROTE PRIJS VAN NEDERLAND

za 16 sept DAHOTSHIT met Da Goodfellas

za 16 sept PANN

do 21 sept POPQUIZ

do 21 sept POP-O-MATIC met DJ St. Paul en VJ Soundshadow

do 21 sept SATYRICON 'Tour Diabolical 2006'