Gemeente Kerkrade

15-09-2006

15.09.06: Gemeenten Kerkrade, Heerlen en Landgraaf starten energiebesparingsactie woningeigenaren

Vanaf 23 september starten de gemeenten Kerkrade, Heerlen en Landgraaf met de actie Energie Zuinig Wonen. Het doel is om energiebesparing bij particuliere woningeigenaren te stimuleren. Inwoners met een eigen woning kunnen dan voor een scherpe prijs hun huis laten isoleren, HR++glas laten plaatsen of een duurzaam verwarmingssysteem aanschaffen.

Energiemarkt
Op zaterdag 23 september wordt de actie gestart door middel van een infomarkt over de Actie Energiezuinig Wonen. De markt wordt gehouden op de Rodaboulevard bij het Parkstad Limburg Stadion (nabij ingang 5/6 zuid) in Kerkrade en duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Actieweek energiebesparing bouwmarkten
De bouwmarkten Gamma, Hornbach, Karwei en Praxisparticiperen in deze actie middels een actieweek, die eveneens op 23 september van start gaat. In deze actieweek, die tot en met 30 september duurt, gaan diverse energiebesparende artikelen in de aanbieding. De deelnemende bouwmarkten verstrekken op verzoek nadere informatie.

Servicepunt Energiezuinig Wonen
Ook wordt het Servicepunt Energiezuinig Wonen geopend. Hier kunnen huiseigenaren informatie opvragen over de actie, de energiebesparende maatregelen, de eventuele gemeentelijke subsidies en de aan de actie deelnemende bedrijven zoals glaszetters, installateurs en isolatiebedrijven. Het servicepunt regelt de aanvraag van offertes en gemeentelijke subsidies. Tevens brengt het servicepunt een Energie Prestatie Advies uit. Hiermee wordt alvast voldaan aan de toekomstige verplichting om bij verkoop van de woning een energiecertificaat te kunnen overleggen.Het servicepunt verstrekt geen informatie over de actieweek van de bouwmarkten.

Energiezuinig wonen
De provincie Limburg heeft samen met 14 Limburgse gemeenten de Actie Energiezuinig Wonen1 opgezet. Binnen Parkstad Limburg participeren Kerkrade, Heerlen en Landgraaf in deze actie. "Deze energiebesparingsactie is voor de inwoners van Kerkrade een mogelijkheid om wat de doen aan de almaar stijgende energiekosten. Alle particuliere huiseigenaren en Verenigingen van Eigenaren worden geïnformeerd over de mogelijkheden van energiebesparing en duurzame energie. Ik ben er voorstander van om concrete energieprojecten aan onze burgers voor te leggen, een weg die we ook de komende jaren als gemeente willen inslaan", aldus wethouder Krewinkel (milieu) van de gemeente Kerkrade.

Informatie
Op www.ActieEnergiezuinigWonen.nl
staat meer informatie over de Actie Energiezuinig Wonen. Ook zijn medewerkers van het servicepunt tijdens kantooruren bereikbaar op telefoonnummer 045-550 65 98 of via mail:
info@ActieEnergiezuinigWonen.nl. De actie loopt tot 30 november 2007.


1. De actie Energiezuinig Wonen is een initiatief van de Provincie Limburg en wordt uitgevoerd in de gemeenten Ambt-Montfort, Beek, Heerlen, Helden, Kerkrade, Landgraaf, Maastricht, Margraten, Nederweert, Nuth, Roerdalen, Sittard-Geleen, Stein en Venlo. De actie wordt gecoördineerd door adviesbureau Ecofys.