Gemeente Heemskerk


maandag, 18 september 2006

Buurtfeest Boven de Baandert

HEEMSKERK - Op zaterdag 23 september organiseert het projectteam voor Boven de Baandert voor het eerst een buurtfeest: een zogenaamde 'buurtontmoetingsmiddag' van 13.00 uur tot 16.00 uur op het grasveld aan De Velst.

De opblaasbare voetbalarena in gebruik

In nauwe samenwerking met Welschap en de gemeente organiseert het projectteam een middag waar bewoners en organisaties elkaar kunnen ontmoeten. Verschillende organisaties presenteren zich: Vluchtelingenwerk IJmond en Heemskerk Gastvrij, de Historische Kring Heemskring, Het Geheugen van Heemskerk met de verhalenstoel, Stichting Welschap en de gemeente Heemskerk en de jeugdbrandweer. Buurtbewoonster en biologe Anne de Boer komt met allerlei informatie en spullen rondom de vlier. Radio Heemskerk verzorgt een uitzending vanaf de Velst. Dagcentrum De Maere laat zien wat bezoekers van het centrum maken en bieden dit ook te koop aan en Dansschool Aad Schoorl verzorgt een demonstratie van actuele dansen.

Voetbalarena
Een prominente plek is er voor de opblaasbare voetbalarena; er is een scheidsrechter aanwezig om de voetballende jeugd (6-10 jaar, 11-14 jaar, 15+) te begeleiden. Verder staat de bakfiets van Spring op Groen er ook, gevuld met allerlei sport- en spelmateriaal om naar hartelust te worden gebruikt.
De leden van het projectteam ontvangen de buurtbewoners gastvrij met een kop koffie, thee of een fris. De kinderen kunnen een lekkernij en iets te drinken krijgen. Bij de projectteamleden is geheel vrijblijvend informatie te verkrijgen over het lid zijn van een projectteam, maar ook over de diverse werkgroepen, het schouwen, het buurtblad enzovoorts. De opbouwwerker en de buurtcoördinator zijn present om eventuele vragen te beantwoorden, en ook kan men het gesprek aangaan met de wijkagenten en de buurtmeester. Het thema van de dag is ontmoeting; ontmoet de buren die naast u wonen, of verderop bij u in de straat, en leer ze beter kennen! Misschien doet u wel inspiratie op om een buurtfeestje in uw eigen buurt te organiseren! Of hebt u opmerkingen over het speelplekje bij u voor de deur? Zoekt u zinvol vrijwilligerswerk in het buurthuis, of wilt u wel eens weten wat ze bij De Maere nu precies doen? Kom gezellig langs en geniet van alles wat de wijk Boven de Baandert u te bieden heeft!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ingrid Dudink, opbouwwerker van Welschap: 253054 of via de mail: bovendebaandert@remove-this.welschap.nl

---