Gemeente Twenterand


Extra aandacht en controles fietsdiefstal Twenterand Het college van burgemeester en wethouders van Twenterand houdt in samenwerking met de politie en toezichthouders Stadswacht Almelo actiedagen rondom het project fietsdiefstal in Twenterand. De actiedagen zijn op zaterdag 23 september en tijdens de marktdagen op woensdag 27 september en 4 oktober.

Fietscontroles
Op zaterdag 23 september worden fietscontroles uitgevoerd bij uitgaansgelegenheden. Tijdens de fietscontroles moet blijken of een fiets gestolen is. Het doel van deze controles is, om zo veel mogelijk fietsen bij de rechtmatige eigenaar terug te bezorgen.

Gratis graveren
Tijdens de marktdagen op woensdagochtend 27 september in Vriezenveen en 4 oktober in Vroomshoop, kunnen inwoners van Twenterand hun fiets gratis laten graveren. De toezichthouders van Stadswacht Almelo nemen op deze dagen een plaats in op de markt, waar fietsbezitters terecht kunnen voor het gratis graveren. Het blijkt dat, met name oude, fietsen moeilijk bij de rechtmatige eigenaar terug te bezorgen zijn, omdat deze veelal geen kenmerk hebben. Door het graveren van postcodes in de fietsen wordt geprobeerd dit probleem grotendeels terug te dringen, dan wel te verhelpen.

De actie wordt mede ondersteund door de plaatselijke rijwielhandelaren.