Gemeente Zoetermeer

Vooraankondiging PUBLIEKE ARENA

Altijd al mee willen praten over bepaalde themas die in onze stad ter sprake komen? Dat kan op zaterdag 23 september a.s. tussen 14.00 uur en 16.30 uur in de tent op het Stadhuisplein. Vanaf 13.00 uur kunt u al kennismaken met de onderwerpen bij de informatiemarkt. Deze middag wordt in nauwe samenwerking met de vereniging voor natuur- en milieueducatie (IVN) tot stand gebracht.

Het project heeft de naam Duurzaam Zoetermeer gekregen en zal vier themas ter sprake brengen. Dat zijn:

* Natuur, water en groen

* Mobiliteit

* Energie

* Afval

Met deze middag bieden wij de inwoners en de maatschappelijk verantwoorde ondernemers de mogelijkheid om aan te geven welke themas zij belangrijk vinden voor onze stad.

De lokale natuur- en milieuorganisaties zich te presenteren aan de inwoners van Zoetermeer.

En de kennismaking tussen raadsleden en bestuurders met ondernemers en lokale natuur- en milieuorganisaties.

Stemmen

Het publiek zal zeer actief betrokken worden bij de diverse stellingen (3 per thema) om zo een brede discussie te krijgen. Met rode en groene stemkaarten kan het publiek hun voorkeur kenbaar maken.

Muntstukken

Als alle themas besproken zijn worden de muntstukken verdeeld. Deze munten heeft het publiek al bij aanvang van het programma gekregen. Zij kunnen de munten verdelen over de themas waarvan zij vinden, dat deze deel uit moet maken van het project Duurzaam Zoetermeer. Omdat deze duyten in transparante buizen worden gedaan is direct zichtbaar welk thema het meeste draagvlak heeft.

De hele middag wordt muzikaal omlijst met (straat) muzikanten, een cabaretière en voor de kinderen een ballonnen- en schminkclown.

Graag verwelkomen wij u op zaterdag 23 september.