Gemeente Elburg


Vrijetijdsbesteding voor beperkte inwoners: gymmen met SSS

De gemeente Elburg streeft er naar dat iedereen met of zonder zorgbehoefte, daar kan leven waar hij dat het liefste zou willen. Naast wonen en werken denkt de gemeente hierbij zeker ook aan het creëren van mogelijkheden voor vrijetijdsbesteding. Om mensen met een beperking te helpen ook in hun vrije tijd deel te nemen aan de samenleving is het project Gemeenschapszorg opgezet. Vooralsnog is dit project erop gericht om activiteiten te zoeken voor verstandelijk beperkte inwoners van de gemeente, waaronder de bewoners van De Melde en de Luttekenstraat in Elburg.

Gymmen met SSS!
"Ja, je moet ergens beginnen en we moeten de juiste mensen binnen lokale verenigingen en clubs zien te vinden die het project praktische invulling willen geven. Maar de ontwikkelingen zijn heel positief. Vanaf 23 september starten we namelijk met de gymnastiekvereniging SSS een gymteam voor verstandelijk beperkte inwoners! Wie zin heeft om op zaterdag van 14.30 tot 15.30 uur in De Wimpel in Elburg te komen bewegen, kan zich bij de gymvereniging aanmelden", vertelt projectleider Gemeenschapszorg Gerda van Hooren en werkzaam bij `s Heerenloo Midden Nederland.

Verdere ontwikkelingen: G-voetbal
Binnen het project wordt ook met voetbalclub SV `t Harde gekeken of het mogelijk is een gehandicaptenteam op te zetten. "Behalve dat mensen ondanks hun beperkingen iets kunnen doen wat ze leuk vinden, is de belangrijke meerwaarde dat ze ook hun contacten uitbreiden, met name in het weekend, en bij een vereniging horen en meedraaien."

Schroom niet te vragen
Als het project slaagt, is het de bedoeling dat er ook voor andere groepen inwoners van Elburg gekeken wordt naar het creëren van vrijetijdsbesteding. Wat mensen nu vooral al kunnen doen, is contact (laten) opnemen met projectleider Van Hooren. "Ik ga dan kijken of er mogelijkheden zijn om de wensen te verwezenlijken. Dit geldt dus ook voor inwoners van Elburg met een lichamelijke beperking en natuurlijk voor verenigingen die een mogelijkheid zien."

Gerda van Hooren is bereikbaar via telefoonnummer 06 ­ 52 56 89 85.