Gemeente Tilburg

Datum
18 september 2006

Fase 2 groot onderhoud Ringbaan Oost

Werkzaamheden starten zaterdag 23 september a.s.

De werkzaamheden voor de eerste fase van het groot onderhoud zijn bijna afgerond. Dit is binnen de geplande termijn van 5 weken. Als het weer het toelaat kan er daarom op 23 september aanstaande gestart worden met de tweede fase van het groot onderhoud aan de Ringbaan Oost.

Afsluiting Ringbaan Oost weekend 23 september
Voordat er daadwerkelijk gestart kan worden met de uitvoering van de werkzaamheden, moeten er eerst tijdelijke verkeersmaatregelen worden getroffen, zoals het verplaatsen van de betonnen wegafzettingen en van de tijdelijke fietsoversteekplaats. De aannemer start hiermee op zaterdagmorgen 23 september om 06.00 uur. Hiervoor zal de hele Ringbaan Oost tussen de Professor Romeinstraat en de Gelrebaan vanaf 06.00 uur in zŽn geheel afgesloten worden. Deze afsluiting zal naar verwachting tot zondagochtend duren. Het verkeer wordt tijdens deze afsluiting omgeleid via de Quirijnstoklaan, Sweelincklaan, Zuiderkruisweg, Jules Verneweg en Bosscheweg en via het Julianapark, Hoefstraat, Rosmolenplein en de Van Meterenstraat.

Begin week 39 zal vervolgens gestart worden met het kappen van de bomen en alle overige werkzaamheden.

Vuilnisbakken
De vuilnisbakken kunt u op de normale dagen buiten zetten. De aannemer zal de bakken verzamelen en vervoeren naar een met het BAT afgesproken locatie.ÂŽs Avonds zullen de bakken weer teruggezet worden.

Parkeren tijdens de werkzaamheden
Tijdens de werkzaamheden is het niet mogelijk om te parkeren ter hoogte van de werkzaamheden. U kunt uw auto parkeren in de nabij gelegen zijstraten. Ook is het mogelijk om tijdens de werkzaamheden gebruik te maken van het parkeerterrein van NOAD, gelegen aan de Melis Stokestraat.

Inhoud werkzaamheden fase 2

. Kappen bomen;

. Opbreken asfalt en aanbrengen nieuwe asfaltverharding op een nieuwe fundering van puin;
. Aanbrengen nieuwe markering;

. Aanbrengen nieuwe boomvakken middels wortelgeleidingsscherm. De bomen zelf zullen pas in het voorjaar van 2007 geplant worden;
. Opbreken bestaande oude bestrating in trottoir en fietspad;
. Aanbrengen trottoir van nieuwe grijze betontegels;
. Hergebruik nieuwe bestrating in het gedeelte P. Loosjestraat - bowlingcentrum
. Aanbrengen fietspad van nieuwe rode betontegels;
. Vervanging van alle rioolhuisaansluitingen door PVC;
. Vervanging alle verkeersborden.

Uitvoeringsplanning

De werkzaamheden in fase 2 starten op 23 september 2006 en duren, als de weersomstandigheden het toelaten, tot 30 oktober 2006. De derde fase, waarin de middenberm inclusief de openbare verlichting vernieuwd worden, zal volgens planning op 30 oktober starten en op 11 november 2006 afgerond zijn.

In de laatste fase zal het verkeer niet meer zoveel hinder ondervinden van de werkzaamheden, omdat dan gebruikgemaakt kan worden van de twee nieuwe rijbanen. Daar waar echter werkzaamheden aan de middenberm plaatsvinden, zal de linker rijstrook van beide rijbanen afgesloten zijn. Het is tijdens deze fase wel gewoon mogelijk om de zijstraten te bereiken.

Tijdelijke verkeersmaatregelen tussen 24 september en 30 oktober Kant met even huisnummers aan de Ringbaan Oost tussen Professor Romeinstraat en Gelrebaan Zowel het noord-zuid als het zuid-noord verkeer maakt gebruik van de nieuwe rijbaan aan de zijde met oneven huisnummers. Beide richtingen hebben hiervoor één rijstrook. De Eekhofstraat, Van Alphenstraat, Van Goorstraat, de Schrasserstraat, Petrus Loosjestraat, E. van Reijdstraat en de Gelrebaan zijn vanaf de Ringbaan Oost niet bereikbaar. De Wagenaarstraat is alleen bereikbaar vanaf de Ringbaan Oost voor het verkeer dat komt vanuit het noorden. Het verkeer dat komt vanuit de Wagenaarstraat kan ook alleen rechtsaf, richting het zuiden, de Ringbaan Oost op. Voor vrachtwagens is dit laatste verboden. Hiervoor zal een tijdelijk verbod voor vrachtwagens worden ingesteld in de Wagenaarstraat. De Quirijnstoklaan blijft alleen bereikbaar vanaf de Ringbaan Oost voor het verkeer dat komt vanuit het zuiden. Vanuit de Quirijnstoklaan blijft het ook in deze fase alleen mogelijk om rechtsaf, richting het noorden, de Ringbaan Oost op te gaan.

Omleidingsroute
Verkeer met bestemming wijk Groeseind/Hoefstraat wordt omgeleid via Julianapark/Hoefstraat. Verkeer met bestemming Kanaalzone/Loven wordt omgeleid via de Bosscheweg.

Fietsers kunnen tijdens deze fase gebruikmaken van het fietspad aan de kant met de oneven huisnummers. Ter hoogte van de kruising Ringbaan Oost/E. van Reijdstraat/Van Goorstraat komt een tijdelijke oversteekplaats met stoplichten. Ter hoogte van de Wagenaarstraat/P. Loosjestraat en de Gelrebaan is het niet meer mogelijk om de Ringbaan Oost over te steken.

Meer informatie?

Mocht u over de uitvoering nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Rem Remmers, toezichthouder bij de gemeente Tilburg. Hij is bereikbaar op nummer (013) 540 81 15 of per mail rem.remmers@tilburg.nl.

( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( Alle informatie over actuele en toekomstige werkzaamheden aan wegen en groen, uitgevoerd door de gemeente Tilburg, is ook te bekijken op: http://openbarewerken.tilburg.nl


---- --