Gemeente Hilversum

Overweg Larenseweg Hilversum weekend 23/24 september gesloten

19 september 2006
ProRail voert komend weekend tijdens de vierde buitendienststelling (van zaterdagnacht 00.00 uur tot maandagochtend 05.00 uur) wederom grootschalige werkzaamheden uit voor de bouw van de fiets- en voetgangerstunnel onder station Hilversum.

Veiligheid
Om de veiligheid van weggebruikers te waarborgen wordt de overweg de Larenseweg aan de Stationsstraat geheel afgesloten. De overweg aan de Hoge Larenseweg wordt bij rangeerbewegingen van werkterreinen ook tijdelijk afgesloten. Er wordt voor bebording gezorgd en er zijn verkeersregelaars.

Dienstregeling
Tijdens de werkzaamheden rijden alleen sneltreinen tussen Amersfoort en Amsterdam. De Intercity van Amersfoort naar Schiphol rijdt om via Utrecht Centraal. De stoptreinen van Utrecht via Hilversum naar Schiphol en vice versa rijden volgens de normale dienstregeling.

Het werk
Aangezien het inbrengen van de damwanden voor de bouw van de tunnel onder het spoor door minder vlot verliet dan verwacht zet Prorail een andere methode in. De oorzaak van de vertraging is dat zich op tien meter diepte onverwacht harde aardlagen bevinden. Om het werk toch tijdig af te krijgen is er besloten om de damwanden met de Silent Pilar met behulp van voorboren en 'grondsmering' de grond in te drukken. Aangezien er ook bij deze methode niet getrild of geheid hoeft te worden, zal hiermee geen extra geluidsoverlast ontstaan.

De nieuwe methode van werken wordt ingezet tijdens de weekenden van 23/24 september en 21/22 oktober 2006. ProRail gaat ervan uit de opgelopen achterstand in deze twee weekeinden in te kunnen lopen. Naast het indrukken van de damwanden worden er onder andere een nieuwe wissel geplaatst en diverse kabel- en bovenleidingswerkzaamheden uitgevoerd.
Na het weekend zijn de maandag- en dinsdagnacht gereserveerd om eventuele resterende werkzaamheden uit te voeren.

Overlast
Tijdens een buitendienststelling kan het gebruik van machines en verlichting overlast met zich meebrengen. De huidige stationstunnel blijft open, maar liften zijn deels buiten gebruik. Perron 2 wordt bereikbaar gemaakt via een loopbrug over de sporen 1 en
2 bij doorgang tussen het Stations- en Teleacgebouw.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u bellen met:
Maria Douwes, telefoon: 035 - 629 2462.