Deltion College


Tachtig Duitse leraren leren bij Deltion

Wij maken studenten 'Fit voor Europa'. Dit is het doel van het samenwerkingsverband Fit voor Europa waarbij scholen het leren en leven in het gastland ondersteunen. Deltion is initiator van het samenwerkingsverband tussen verschillende scholen uit Europa om zo te leren van elkaars sterke punten op het gebied van onderwijs. Op 21, 22 en 23 september brengt een groep van tachtig collega's van Pictorius Berufskolleg Beckum uit Duitsland een bezoek aan het Deltion College. De partnerschool komt met een grote delegatie naar Zwolle om kennis te maken met en te leren van het beleid, de visie en de onderwijsstructuur van Deltion.

Na een uitgebreide kennismaking op de eerste dag, gaan de docenten op vrijdag de praktijk ervaren. Elke leraar gaat een afdeling bezoeken die het dichtst bij zijn of haar huidige functie staat. Zo worden er bezoeken gebracht aan bij ICT, Bouw, Gezondheidszorg, Welzijn, Luchtvaarttechniek, Werktuigbouwkunde en Motorvoertuigentechniek.

Zo kijken onder meer dertien Duitse docenten mee hoe de studenten aan de slag gaan met hun eigen opdrachten. Op deze manier worden de Duitse en Nederlandse onderwijsmethodes vergeleken. De Duitse leraren kunnen de opgedane kennis toepassen binnen hun eigen onderwijssysteem. Dit sluit aan bij de slogan van Fit voor Europa `Wat we van elkaar kunnen leren!' Leraren van het Deltion College zijn ook op werkbezoek geweest bij de Duitse school om daar kennis en ervaring op te doen.

Datum: 20-09-2006

---