Gemeente Eindhoven

Persbericht 21 september 2006, no. 235

Elektronische haas en twee nieuwe sprintlanen op sportpark De Hondsheuvels

Op zaterdag 23 september heropent wethouder Fiers de atletiekbaan op sportpark De Hondsheuvels. Belangrijkste verbeteringen zijn twee nieuwe sprintlanen en een elektronische haas.

Naast deze vernieuwingen zijn er onderhoudswerkzaamheden verricht, zijn de lichtmasten van nieuwe verlichting voorzien en is er een kunstgraslaag langs de gravelhoek geplaatst.

Unieke elektronische haas op Eindhovense atletiekbaan

Naast de aanwinst van twee extra sprintlanen is de Stichting Vrienden Atletiek Eindhoven (in deze stichting zijn de Eindhovense atletiekverenigingen PSV, Olympia en Asterix vertegenwoordigd) ook zeer blij met âde elektronische haasâ. Dit systeem bevat aan de binnenzijde van de baan om de 10 meter in totaal 40 ledlampjes (in 3 kleuren). Het gaat daarbij om een rij lichtpunten die achtereenvolgens oplichten, zodat deze de baan met een ingestelde snelheid volgen.

Haas te gebruiken door verenigingen, scholen, bedrijven en individuele

Het systeem is ideaal voor trainingsdoeleinden en op basis van het gekozen programma op de computer kunnen drie verschillende programmaâs (snelheden) tegelijkertijd ingesteld worden. Intervaltrainingen (wisselende snelheden) kunnen ingebracht worden. Het systeem is natuurlijk ook te gebruiken voor de individuele loper (bijvoorbeeld als training voor de (halve) Marathon Eindhoven) of door bedrijven en scholen tijdens hun sportdagen.