Dieren zien de littekens niet....

Hans kazan produkties bv

Dieren zien de littekens niet...

Leven met littekens van brandwonden is een levenslange confrontatie met dat ene moment dat het heel even fout ging.

Soms voelen kinderen met littekens van brandwonden zich bekeken. Tijdens de gezinsdag voor deze kinderen in het Noorder Dierenpark te Emmen zullen zij daar geen last van hebben.
Lotgenoten die hetzelfde overkwam genieten samen met hun naaste familie van de bijzondere bewoners van dit prachtige park en......de dieren trekken zich gelukkig niets aan van hun littekens.

Ambassadeur van de Stichting Kind en Brandwond, Hans Kazàn, vertelt:

Voor de kinderen is het een ontspannen dag. Zij gaan samen met de vrijwilligers onder andere een kijkje nemen achter de schermen van het Dierenpark.

Voor de ouders biedt deze dag de mogelijkheid om onderling ervaringen uit te wisselen. En dat is belangrijk voor de verwerking of relativering van de vaak ingrijpende problemen rond kinderen met brandwonden. Over het algemeen zijn kinderen en jongeren met littekens van brandwonden eenlingen en uitzonderingen in hun naaste omgeving, Volendam is daarop een extreme uitzondering. De vrijwilligers van Kind en Brandwond proberen dit vaak eenzame gevoel weg te nemen of in ieder geval te verminderen.

Deze vrijwilligers zijn voor een groot deel ook werkzaam in de brandwondencentra en organiseren naast deze gezinsdag, onder andere ook vakantie kampen voor de kinderen, zodat ze o.a. leren om te gaan met alle kijkende en vragende blikken.

Jaarlijkse gezinsdag blijkt succes.
Zaterdag 23 september is het weer zover. De jaarlijkse gezinsdag voor kinderen en jongeren met brandwonden en hun families. Zij die het afgelopen jaar waren opgenomen in een van de brandwondencentra in Beverwijk, Groningen en Rotterdam, zijn nu uitgenodigd om een kijkje te komen nemen in het Noorder Dierenpark in Emmen. We verwachten dit jaar zo n 140 kinderen en 120 ouders.

Hans Kazàn.....kun jij mijn littekens wegtoveren?
Een klein meisje vroeg mij eens of ik haar littekens kon wegtoveren, vertelt Hans Kazàn. Helaas moest ik haar bekennen dat ik niet écht kan toveren maar ik had er heel wat voor overgehad als ik dat wel had gekund! Leven met littekens van brandwonden is een levenslange confrontatie met dat ene moment dat het heel even fout ging.

Daarom zijn dagen als deze zo ontzettend belangrijk, aldus Hans Kazàn, die al lange tijd met trots ambassadeur is voor de stichting Kind en Brandwond.

Einde persbericht

Meer weten, vraag het aan onze ambassadeur Hans Kazàn:

E-mail: Hans@MagicPalace.nl

Telefoon: 0034-952834737

Kijk ook op de websites: www.kindenbrandwond.nl en op www.kazan.nl

Met vriendelijke groet,

Bianca Habing

Stichting Kind en Brandwond, PR en Fondsenwerving
Brandwondencentrum Groningen
biancahabing@hetnet.nl of b.habing@mzh.nl

Of bel met: Tel 06-29367552