Gemeente Leiden

Gemeente staat opening Café de Linkse Kerk niet toe

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Leiden hebben besloten de opening op zaterdag 23 september van café de Linkse Kerk van Eurodusnie bij de Koppenhinksteeg niet toe te staan. Het café beschikt niet over de benodigde Drank- en Horecawet vergunning en over een gebruiksvergunning.

Op 22 september hebben de Brandweer, de dienst Bouwen en Wonen en de afdeling Bijzondere Wetten een afsluitende inspectie van het pand verricht. Tijdens de inspectie is geconstateerd dat het café niet voldoet aan de brandveiligheidsvoorschriften. Daarmee is er geen garantie voor de veiligheid van bezoekers van het café.

Indien nodig zal handhavend worden opgetreden door de gemeente met behulp van de politie. De burgemeester heeft hiervoor een noodbevel uitgevaardigd vanwege de vrees voor ernstige verstoring van de openbare orde. Op grond van dit bevel is het tussen zaterdag 23 september vanaf 8.00 uur tot en met zondag 24 september 8.00 uur niet toegestaan dat personen zich bevinden binnen een straal van 5 meter rond de panden Hooglandse Kerkgracht 4 en Koppenhinksteeg 2 bc. Dat mag alleen met toestemming van de politie.

Nadere informatie: Floor van Deursen, Bureau Communicatie, tel: (071) 516 51 38/ 06-5 140 51 20.


---- --