Gemeente Geertruidenberg


Vrijwilligers brandweerkorpsen slaan handen ineen

Brandweer Drimmelen, Geertruidenberg en Oosterhout werken samen in 3x rood

Op zaterdag 23 september was er een bijeenkomst voor de vrijwilligers van de brandweerkorpsen van Geertruidenberg, Drimmelen en Oosterhout. Op 20 juni 2006 hebben de burgemeesters van deze gemeenten een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met de naam 3x rood. De drie brandweerkorpsen slaan de handen ineen en gaan gezamenlijk veel brandweertaken aanpakken.

Brandweerzorg en bedrijfsvoering

De brandweer heeft te maken met steeds meer wet- en regelgeving én de plicht voortdurend te werken aan kwaliteitsverbetering. De samenwerking 3x rood heeft betrekking op de brandweerzorg en de bedrijfsvoering. Dit houdt in dat er samengewerkt wordt op het gebied van de veiligheidsketen en hulpverlening en daarnaast dat bedrijfsmatige zaken als personeel, informatie, organisatie, financiën, automatisering, communicatie en huisvesting zoveel mogelijk in samenwerking worden benut.

Feestelijke bijeenkomst

Bij de officiële ondertekening was het dagdienstpersoneel van de korpsen aanwezig. De brandweerkorpsen tellen echter ook zo'n 200 vrijwilligers. Speciaal voor hen was er zaterdag een bijeenkomst georganiseerd om de samenwerking 3x rood van start te laten gaan. Het automuseum van Louwman & Parqui in Raamsdonksveer stelde haar deuren open voor de brandweer. Tijdens de bijeenkomst vertelde brandweercommandant van de drie korpsen, Noud Bruinincx, over het ontstaan van 3x rood. Daarnaast keek hij vooral naar de toekomst en de ontwikkelingen die nog op de brandweer af gaan komen. Vervolgens stelden de drie gemeenten zich nader aan elkaar voor en brachten ze een bezoek aan de autotentoonstelling.