Gemeente Urk

Koninklijke onderscheiding bij afscheidsreceptie Cees Koffeman

Zaterdag 23 september 2006 neemt de heer C. Koffeman tijdens een afscheidsreceptie in de partycentrum De Koningshof afscheid als directielid van het Berechja College. Als vertegenwoordiger van Hare Majesteit Koningin Beatrix reikt burgemeester J. Kroon een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer Koffeman voor zijn bijzondere verdiensten op het gebied van de visserij, het visserijonderwijs als ook voor zijn kerkelijke nevenactiviteiten. De heer Koffeman wordt benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer C. (Cornelis) Koffeman (62) is lid van de directie van de Christelijke scholengemeenschap het Berechja College. Hij was sinds 1984 als adjunct-directeur verbonden aan deze school die onderwijs verzorgt op het gebied van de visserij. Sinds 2001 maakt hij deel uit van de centrale directie van het Berechja College. Als adviseur en ondersteuner van de plaatselijke visserij is Koffeman de spin in het web van allerlei organisaties. Koffeman wordt omschreven als iemand die werkzaamheden heeft verricht die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben. Voor deze bijzondere verdiensten wordt hij benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Naast zijn activiteiten als directielid verrichtte de heer Koffeman onder andere de volgende activiteiten:
Vertegenwoordiger van het Berechja College in het BVE (Beroepsonderwijs en Volwasseneneducatie)
Lid van de paritaire commissie
Vertegenwoordiger van het Berechja College bij het Productschap Vis Organisator van studiereizen voor vissers naar het buitenland Onderhouder van contacten met visserijscholen elders in de wereld Organisator van cursussen voor buitenlanders in samenwerking met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Adviseur van vissers te Urk
Adviseur van de Coöperatieve Producentorganisatie Oost-Nederland Voorzitter van de Geschillencommissie voor de Urker Visserij 1997-heden)
Lid van de kerkenraad van de Christelijke Gereformeerde Kerk Maranatha, 14 jaar diaken, lid zendingscommissie, lid Commissie Ambt en Dienst (1985-2005)
Lid van de Stichting Maritiem Urk (1985-heden)*


* Stichting Maritiem ondersteunt en begeleidt vissers bij het onderhouden en bijhouden van hun scholing. In het dynamische beroep van visserman is bijscholing een zeer belangrijk aspect. De heer Koffeman was gedurende de 20 jaar van het bestaan van de stichting de drijvende kracht achter deze stichting.