Ingezonden persbericht

Stichting Poprevival Back Home

Persbericht, 16 juli 2006

Negende 'Back Home' komt er aan!

Hardenberg- En nóg is de storm die de 'Revival of the seventies' heet niet gaan liggen. Nog steeds vinden er in heel Nederland wekelijks speciale dansavonden plaats die bol staan van de hits uit de zeventiger jaren. Aan populariteit heeft de muziek van toen nog niets ingeboet. En dat is de reden dat de Stichting Poprevival 'Back Home'deze week weer de aftrap heeft verricht voor haar, alweer negende, poprevival in de Evenementenhal Hardenberg op zaterdag 23 september aanstaande.

Directie en medewerkers van de Evenementenhal en de diskjockeys van Back Home waren deze week bij elkaar om de officiële voorbereidingsaftrap te verrichten. Back Home, de jaarlijkse reünie van de diskjockeys, bezoekers en de muziek uit de oud-Hardenbergse discobars The City, Papillon en The Castle staat als een huis en leeft als nooit tevoren. Opeens blijkt dat de honderden fans in de gaten krijgen dat volgend jaar de tiende editie is van een muziekevenement dat in 1998 als een grap begon. En steeds bereikt de organisatie geluiden van groepen mensen die ieder jaar zijn geweest. In 1998 kopte de toenmalige Zwolse Courant na het eerste feestje: 'Back Home was een feest der herkenning' en dat bewijs leveren organisatie en publiek nu al jaren.

Er is op zaterdag 23 september weer plaats voor 2000 bezoekers. Meer kunnen en komen er niet in. Niet alleen vanwege de veiligheid maar het moet ook gezellig blijven. Dat hebben de Evenementenhal en de Stichting Poprevival Back Home met elkaar afgesproken. De diskjockeys Henk Smit, Cor Hoeben, Gert Tack, Dick Zwiers, Charles Fontijn en Roel Zweers zijn inmiddels druk bezig met de muziekproductie. De playlist zal weer bol staan van de echte feestelijke danshits uit de seventies. Het Hengelose audiovisuele bedrijf SKYFLY, dat bij tientallen evenementen beeld en geluid voor Nike worldwide verzorgd, is weer uitgenodigd geluid en licht te verzorgen vanwege de optimale ervaringen van verleden jaar. Dit betekent dat de muziek overal goed te horen is en dat het reusachtige podium wordt voorzien van allerlei technische snufjes en megagrote beeldschermen. Back Home IX gaat dus weer helemaal het bruisende avondje uit worden voor de jeugd van toen.

Op maandag 23 augustus gaat de voorverkoop van start voor de negende editie van dit muziekfeest. Die voorverkoop vindt plaats bij de VVV aan de Markt in Hardenberg en bij de receptie van de Evenementenhal Hardenberg. De entree in de voorverkoop bedraagt 8,50 euro (gelijk aan 2005) en op de Back Home-dag zal het promotieteam wederom tientallen gratis cd-boxen met hits uit de 70's en 80's uitdelen aan toevallig passerende gasten. De Evenementenhal Hardenberg opent haar poorten de 23-ste om 20.30 uur en om 21.00 uur zal de eerste deejay Back Home IX officieel openen.

Einde persbericht