Ingezonden persbericht






Stichting Poprevival Back Home

Persbericht, 20 augustus 2006

Voorverkoop 'Back Home' van start

Hardenberg- Woensdagmorgen (23 augustus) is het zover. Dan start de voorverkoop voor de negende editie van de Overijsselse Poprevival Back Home. De voorverkoop gaat plaatsvinden aan de balies van de Evenementenhal Hardenberg en de VVV in Hardenberg. Back Home, de jaarlijkse reünie van de (oud-)diskjockeys (Cor Hoeben, Dick Zwiers, Gert Tack, Henk Smit, Charles Fontijn en Roel Zweers) en de bezoekers en muziek uit de oud-Hardenbergse discotheken The City, Papillon en The Castle van de jaren zeventig staat als een huis en leeft.

De organiserende diskjockeys van Back Home gaan deze week de laatste puntjes op de spreekwoordelijk 'i' zetten. Er is een nieuw en verrassend lichtplan gemaakt, er zal nog meer gebruik worden gemaakt van videographics, de gouwe-ouwe videoclips zijn geselecteerd en natuurlijk is er weer een professionele cameraman on stage die live-beelden vanuit het publiek projecteert op een 6 x 5 meter groot videoscherm. Maar de basis is wederom de muzieklijst. Die bepaalt toch samen met het publiek de sfeer. Voor het eerst kan het publiek meepraten over die muziekkeus via de Back Home-weblog http://backhome.web-log.nl/. Daar kunnen favoriete hits worden aangevraagd en er staat ook elke dag het laatste nieuws te lezen.

Er is op zaterdag 23 september weer plaats voor 2000 bezoekers. Back Home IX gaat weer helemaal het bruisende avondje uit worden voor de jeugd van toen maar ook de jeugd van nu want in 2005 waren er meer jeugdige bezoekers dan ooit. Ouders werden zelfs gezien mét hun kinderen, een nieuwe trend? De entree in de voorverkoop bedraagt 8,50 euro (gelijk aan 2005) en op de Back Home-dag zal het promotieteam wederom tientallen gratis cd-boxen met hits uit de 70's en 80's uitdelen aan toevallig passerende gasten. De Evenementenhal Hardenberg opent haar poorten 23 september om 20.30 uur en om 21.00 uur zal de eerste deejay Back Home IX officieel openen.

Einde persbericht



Ingezonden persbericht