Ingezonden persbericht

Stichting Poprevival Back Home

Persbericht, 3 september 2006

PUBLIEK KIEST MUZIEK VOOR BACK HOME IX

Hardenberg-, Bezoekers van Poprevival 'Back Home' reageren veelvuldig en positief op de oproep mee te praten over de muziekkeus van de negende editie van Back Home op 23 zaterdag september in de Evenementenhal Hardenberg. Via de weblog van de poprevival (http://backhome.web-log.nl) zijn inmiddels 18 titels binnengekomen - sommigen met smakelijke anekdotes - waarvan enkelen in aanmerking komen voor de playlist. Verzoeken om artiesten als Jan Smit - die ook binnen kwamen - maken echter geen enkele kans.

Met de oproep wil Back Home nog beter aansluiten op de muzikale wensen van de Back Home-bezoekers. "We horen zo af en toe dat men ook 'andere' platen dan danceclassics verwacht tijdens Back Home, terwijl wij al van mening zijn dat we zeer verschillende muziekstijlen laten horen." Dit zegt Back Home-voorzitter Charles Fontijn. "We willen daar graag wat mee doen maar dan moet het publiek ons even op het goede spoor zetten. Als dat gebeurt doen wij de rest en als het even kan passen we de muziek in," aldus Fontijn.

Spontaan ontstond er inmiddels een samenwerking met de redactie van het programma 'Music Memories' van Omroep Reest en Vecht. Dit radioprogramma draait elke zaterdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur muziek uit dezelfde periode als Back Home en de radiomakers gaan hun luisteraars nu ook oproepen bijzondere platen uit de Back Home-periode door te bellen en mailen. Aanleiding was een e-mail van Albert Bakhuis (woonplaats onbekend) die de makers van Music Memorie vroeg een bepaalde populaire plaat uit de Castlebar nog eens te draaien. Programmamaker Henk Stoeten nam contact op met de Back Home-deejays en inmiddels staan de liedjes 'Marianne' van de Makkers en 'Ach Heinrich' van het Duitse schlagerduo Emily und Tom definitief op de playlist van Back Home IX.

Omdat er veel meer typische muziekjes zijn die in the seventies gedraaid werden in Papillon, The City en Castlebar kan de stroom aanmeldingen nog wel even aanhouden. De voorverkoop loopt momenteel volop bij de VVV in Hardenberg en de kassa van de Evenementenhal. Kaarten in de VVK kosten 8,50 euro. De Back Home-poorten gaan op 23 september om 20.30 uur open.

Einde persbericht