Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Buren, september 2006

Najaarsconcerten in Buren

In het najaar organiseert Muziek in Buren twee bijzondere concerten in de St Lambertuskerk in het monumentale stadje Buren. Te gast zijn musici van naam met inspirerende programma's.

Op zaterdag 23 september treden op Pieter Dirksen (clavecimbel/orgel) en Bram Kreeftmeijer (hobo). Zij spelen een programma met prachtige muziek van Mozart, Bach en Vivaldi. Beide musici zijn afkomstig uit de Betuwe en hebben inmiddels met glans hun professionele carriere uitgebouwd. Regelmatig zijn zij bijvoorbeeld te beluisteren in het Combattimento Consort, een van de vooraanstaande Nederlandse barokensembles. Het is een unieke gelegenheid om hen weer eens te kunnen beluisteren in de Betuwe!

Monteverdi en Schutz komen aan bod tijdens een concert op zaterdag 4 november. Onder de bezielende leiding van dirigent Jos van Veldhoven brengen musici en zangers van het Conservatorium van Amsterdam motetten van deze componisten. Jos van Veldhoven is artistiek leider van de Nederlandse Bachvereniging, bekend van onder meer de jaarlijkse Matthaus Passion in Naarden. Daarnaast is hij een veelgevraagd gastdirigent in binnen- en buitenland. Het concert maakt deel uit van de landelijke Klassieke Muziekweek.

Kaarten voor de concerten zijn te reserveren via e-mail: buren@myrealbox.com. De kaarten liggen voor aanvang van een concert klaar bij de ingang. De toegangsprijs is E 10,00. Voorafgaand aan een concert is koffie en thee verkrijgbaar. De aanvang is 20.00 uur; de kerk is open vanaf 19.30 uur.

---------

Ingezonden persbericht