1e persbericht van zaterdag 23 september 2006

Eindhoven, 23-09-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie arresteert verdachte van autodiefstal

De politie heeft zaterdagochtend rond 0.45 uur in het Winkelcentrum Woensel een 16-jarige jongen uit Eindhoven aangehouden. Kort daarvoor zagen surveillerende agenten op de Luxemburglaan een man in een auto rijden. Toen de bestuurder de agenten zag, probeerde hij via een voetpad weg te rijden. Hij reed zich echter vast tegen twee hekken, waarna hij de auto achterliet en er te voet vandoor ging. Andere agenten zagen de verdachte vervolgens in het winkelcentrum lopen. Hij werd aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. Een portierslot en het contactslot van de auto waarin hij reed, waren opengebroken.

Eindhoven: Politie neemt rijbewijs van automobilist in

De politie heeft zaterdagochtend rond 4.45 uur een man van 24 jaar uit Eindhoven aangehouden op de Stratumsedijk. Toen surveillerende agenten de automobilist controleerden, roken ze een alcohollucht. Op het bureau blies de man een promillage van 1,30. Zijn rijbewijs is ingenomen en er is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Politie arresteert dronken bestuurder van quad

Op De Rungraaf heeft de politie zaterdagochtend rond 2.30 uur een man van 49 jaar uit Eindhoven aangehouden. Surveillerende agenten zagen hem op een quad op de Grote Berg rijden. Toen ze hem controleerden, bleek hij teveel gedronken te hebben. Hij blies op het bureau een alcoholpromillage van ruim 1,30. Er is proces-verbaal opgemaakt en het rijbewijs van de man is ingenomen.

Eindhoven: Politie houdt dronken automobilist aan

Een man van 35 jaar uit Valkenswaard is vrijdagavond rond 21.45 uur door de politie aangehouden op de Halvemaanstraat. Politiemensen die bezig waren met de afhandeling van een aanrijding (zie 3e persbericht van vrijdag 22 september 2006) zagen de man daar in een auto rijden. Toen hij uitstapte en de agenten aansprak, roken ze een alcohollucht. Op het bureau blies de man een alcoholpromillage van ruim 1,50. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt.

Son: Politie arresteert man in gestolen auto

De politie heeft zaterdagochtend rond 4.00 uur op de Ekkersweijer een man van 34 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Surveillerende agenten controleerden daar op de parkeerplaats enkele geparkeerde autos. Eén daarvan stond gesignaleerd als gestolen. In de wagen bleek de verdachte te liggen. Hij is aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Son: Bewoners verjagen inbrekers

De bewoners van een huis aan de Adourlaan hebben vrijdagavond rond 21.00 uur twee inbrekers verjaagd. Toen de mensen thuiskwamen, ging één dader er te voet vandoor. De ander is met een auto weggereden. Een raam aan de achterkant van de woning is opengebroken. De daders hadden al enkele goederen klaargezet om mee te nemen, maar dat is niet gelukt.