Politie Groningen

Zaterdag 23 september 2006

Provincie Groningen, 23-09-2006

Groningen: politie zoekt getuigen aanrijding

De politie zoekt getuigen van een aanrijding die vrijdagavond op de Noordzeeweg plaatsvond. Omstreeks 20.45 uur reed een 25-jarige snorfietsster uit Groningen op de afrit van de Noordzeeweg richting Noorderhogebrug. Een nog onbekende bromfietser reed haar tegemoet en reed tegen het verkeer in. De twee botsten, waardoor de Groningse ten val kwam. Zij is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. De andere bromfietser is doorgereden. Hij reed vermoedelijk op een Tomos bromfiets, in de kleuren zwart en wit. Op de bromfiets was een geel bromfietsplaatje aanwezig. De bestuurder is een blanke man van circa 35 jaar oud, met lang zwart haar. Zijn bromfiets raakte beschadigd aan een velg. Mensen die iets over de aanrijding of over de identiteit van de onbekende bromfietser kunnen zeggen, worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: winkeldief na 12 minuten in herhaling

Een 19-jarige Stadjer is vrijdagmiddag in de Herestraat aangehouden voor winkeldiefstal. Hij was 12 minuten voor zijn aanhouding vrijgelaten voor eerdere winkeldiefstallen. In het verhoor deed hij bepaalde uitspraken, waarop de agent besloot hem in de gaten te houden toen hij werd vrijgelaten. In de Herestraat liep hij twee winkels in en nam daar 10 dvds weg. Die stopte hij in zijn rugzak en verliet de winkel zonder te betalen. Eenmaal buiten had hij pech. Hij werd weer ingerekend. De verdachte is ingesloten en de politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: fietser gewond na aanrijding

Een 22-jarige fietser uit Groningen is vrijdagmiddag op de Parkweg gewond geraakt. Een 40-jarige fietsster uit Sauwerd kwam uit tegengestelde richting en wilde linksaf slaan de Achterweg in. Zij dacht nog voor hem langs te kunnen, maar daarvoor fietste de Stadjer iets te hard. De twee botsten en de man raakte gewond. Hij liep een gebroken sleutelbeen op. Hij werd met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Groningen: bromfietsster onder invloed

De politie heeft vrijdagavond een 19-jarige bromfietsster uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten zagen haar zonder verlichting op de Korreweg rijden. Een stopteken negeerde ze, maar op de Boteringesingel werd zij alsnog staande gehouden. Ze had geen bromfietscertificaat en een blaastest wees uit dat ze alcohol had gedronken. Op het bureau bleek dat ze 0,7 promille alcohol in haar bloed had. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: rijbewijs na 3x in de fout ingevorderd

De politie heeft vrijdagavond het rijbewijs van een 59-jarige Stadjer ingevorderd nadat hij voor de derde keer betrapt werd op rijden onder invloed. Tijdens een alcoholcontrole op de Hereweg viel hij door de mand. Op het bureau bleek dat hij 0,6 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, omdat hij binnen vijf jaar voor de derde keer de fout in was gegaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: vluchtende bromfietser onder invloed

Een 19-jarige bromfietser uit Groningen is vrijdagavond op het Floresplein aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten zagen hem zonder helm en zonder verlichting rijden op de Korreweg. Toen hij de agenten zag, ging hij er als een speer vandoor. De achtervolging werd ingezet, maar de agenten besloten die te staken, vanwege het gevaar. Ze kamden de omgeving uit en plots zagen ze de verdachte lopen bij het Floresplein. Zijn bromfiets lag in het gras. Hij ontkende alles. Omdat agenten een alcohollucht roken, werd een blaastest afgenomen. Hierop werd de verdachte meegenomen naar het bureau. Daar bleek hij 0,9 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Op het bureau bekende hij. Hij kon geen goede verklaring geven over de herkomst van de bromfiets. Hij deed vrijwillig afstand. De politie onderzoekt de herkomst ervan en maakt tegen de bromfietser proces-verbaal op. Na verhoor mocht hij, met een paar bekeuringen op zak, het bureau weer verlaten.

Groningen: Stadjer beledigt agenten

Een 18-jarige Stadjer is vrijdagnacht in de Steentilstraat aangehouden voor belediging en wederspannigheid. Hij trok de aandacht van agenten toen hij in de Gelkingestraat een meisje naar zich toe trok. Dit leek niet vrijwillig, waarop de agenten er op af stapten. Hij beledigde de toegesnelde agenten met woorden. Hierop vroegen zij hem naar zijn identiteit, maar hij kon geen bewijs tonen. Hij werd aangehouden, maar niet geboeid. Hij ging er vandoor en werd door de bikers achtervolgd. Omdat hij tijdens zijn achtervolging met fietsen gooide, werd dit enigszins bemoeilijk. Hierdoor kwam een biker ten val. Hij liep een pijnlijke hand en heup op. De verdachte kon alsnog door de andere biker worden ingerekend. Hij werd overgebracht naar het bureau en ingesloten voor nader onderzoek. Hierbij drukte hij zich nogmaals beledigend uit naar agenten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: alcohol in het verkeer

De politie heeft vrijdag op diverse locaties in Groningen een alcoholcontrole gehouden. Op de Hereweg, Emingaheerd, Noorderhaven, Aweg en de Stationsstraat werden, met ondersteuning van Veilig Verkeer Nederland, 682 automobilisten gecontroleerd op het rijden onder invloed. Veertien bestuurders hadden meer dan 0,5 promille alcohol in hun bloed. Een 27-jarige beginnend bestuurder uit Groningen moest zijn rijbewijs inleveren. Hij werd op de Emingaheerd betrapt. Op het bureau bleek dat hij 1,2 promille alcohol in zijn bloed had. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Leek: oplettende burger betrapt koperdief

Een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is vrijdagnacht op het Industriepark aangehouden voor diefstal. Een getuige zag twee mannen op het dak van een bedrijf spullen naar beneden gooien. Hij vertrouwde het niet en alarmeerde de politie. Toen de mannen door hadden dat ze betrapt waren, gingen ze ervandoor. Agenten troffen de 36-jarige verdachte aan, maar zijn kompaan was gevlogen. Wel werd een auto van de twee gevonden. Hierin lagen diverse (metalen) goederen. De auto werd voor onderzoek meegenomen naar het bureau. De goederen die van het dak naar beneden werden gegooid bleken rollen koper te zijn. De politie stelt een nader onderzoek in.

Pieterburen: proces-verbaal voor afvalverbrander

De politie maakt proces-verbaal op tegen een 41-jarige man uit Pieterburen voor het verbranden van afval. Aan de Luit stond een slootwal van circa 300 meter in brand. Dit veroorzaakte hevige rookontwikkeling. De brandweer moest er aan te pas komen om de brand te blussen.

Provincie: alcohol in het verkeer

Op meerdere plaatsen in de provincie zijn vrijdagavond automobilisten of bromfietsers betrapt op het rijden onder invloed. Een 31-jarige bromfietser uit Sappemeer werd betrapt toen hij zonder licht reed. Bij controle rook hij naar alcohol en had hij moeite om rechtop te blijven staan. Ook was hij niet in het bezit van een bromfietscertificaat. Op het politiebureau werd vastgesteld dat hij 1,85 promille alcohol in zijn bloed had. Op de Garst in Winschoten reed een bromfietser zonder licht agenten tegemoet. De 20-jarige man uit Siddeburen werd staande gehouden, maar ging er samen met zijn passagiere, een 17-jarig meisje uit Finsterwolde, vandoor. De achtervolging werd ingezet. Het meisje viel op een gegeven moment van de bromfiets. Een agent bekommerde zich om haar. De ander ging achter de verdachte aan. Hij wist echter te ontkomen. Na telefonisch contact met hem, kwam hij zich toch melden. Hierop werd hij ingerekend. Hij had 0,3 promille alcohol in zijn bloed. De bromfiets bleek niet verzekerd te zijn en werd in beslag genomen. Het meisje liep een pijnlijke bovenbeen op door haar val. De politie maakt proces-verbaal op. In de Nassaustraat in Winschoten viel een 28-jarige automobilist uit diezelfde plaats door de mand. Hij had
1,6 promille alcohol in zijn bloed. Daarnaast was hij niet in het bezit van een rijbewijs. Na verhoor werd hij ingesloten, omdat hij nog 41 dagen gevangenisstraf open had staan. De politie maakt tegen allen proces-verbaal op.

Winschoten: man verzet zich bij aanhouding

Een 23-jarige man uit Veendam is vrijdagnacht in de Engelstilstraat aangehouden voor mishandeling en het bezit van harddrugs. Agenten zagen tijdens surveillance dat de man ruzie had met zijn 18-jarige vriendin uit Veendam. Zij gingen er op af, maar de man reageerde ook agressief tegen de agenten. Het slachtoffer vertelde dat hij haar bij de keel had gegrepen. Toen hem kenbaar gemaakt werd dat hij was aangehouden, zette hij het op een lopen. Een agent wist hem onderuit te halen, maar de verdachte bleek zich verzetten. Hij werd gepepperd, maar zelfs dat hielp niet. Twee toegesnelde andere agenten wisten de man uiteindelijk te overmeesteren. Hij bleef zich echter hevig verzetten tegen zijn aanhouding. Bij zijn fouillering kwam 1,4 gram harddrugs te voorschijn. Die zijn in beslag genomen. De verdachte werd ingesloten en de politie maakt proces-verbaal op.

Midwolda: politie onderzoek inbraak supermarkt

De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een supermarkt aan de Hoofdweg. Omstreeks 04.50 uur ging het alarm af, waarop agenten er naartoe gingen. De vooringang bleek opengebroken. In de supermarkt waren diverse kastjes opengebroken. De dader(s) hebben een hoeveelheid geld meegenomen.

Delfzijl: jongens aangehouden voor baldadigheid

Twee 13-jarige jongens uit Delfzijl zijn vrijdagavond aangehouden voor baldadigheid. De politie kreeg een melding van een bewoner aan de Kleine Belt dat er een stoel tegen zijn voordeur was gegooid. Hij gaf een schreeuw naar buiten, waarop de jongens er vandoor gingen. Hij gaf een signalement door en agenten troffen de twee op de Hogelandsterweg. Ze werden ingerekend. De jongens werden overgedragen aan hun ouders en werden aangemeld bij Bureau Halt.

Bellingwolde: man onder invloed veroorzaakt aanrijding

Een 24-jarige automobilist uit Bellingwolde is vrijdagmiddag aangehouden. Op de kruising van de Hoofdweg met de Vonkslaan sloeg hij linksaf en liet een 31-jarige tegemoetkomende automobilist niet voor gaan. Tussen beiden ontstond een aanrijding met alleen materiele schade. De 24-jarige bleek echter onder invloed van alcohol te zijn. Op het politiebureau had hij 0,8 promille alcohol in zijn bloed. Omdat hij beginnend bestuurder is en vaker betrapt is op het rijden onder invloed, werd zijn rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Appingedam/Delfzijl: verlichtingscontrole

De politie heeft vrijdagavond in Appingedam en Delfzijl een verlichtingscontrole gehouden. Op de Woldweg in Appingedam, het Zwet en de Eemsweg in Delfzijl werden 33 fietsers gecontroleerd. Hiervan kregen 12 een bekeuring, omdat ze zonder verlichting fietsten.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft vrijdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Delfzijl, Zwet: aantal geregistreerde voertuigen: 77, aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: 89 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Appingedam, Provincialeweg N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1895, aantal overtredingen: 17, hoogst gemeten snelheid: 100 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.