Politie Gelderland-Zuid

Uit huis na brandmelding

Nijmegen, 23-09-2006 o In een woning aan de Willemsweg ging in de nacht van vrijdag op zaterdag een brandalarm af. Er zou veel rook in het pand zijn en ook zouden nog meerdere mensen binnen zijn. Politie en brandweer werden gewaarschuwd die snel ter plaatse gingen.

Politiemensen troffen bewoners op straat aan. Verschillende mensen hadden wat rook ingeademd en enkelen waren wat benauwd. Bezoekers van een naastgelegen horecagelegenheid werden uit voorzorg naar buiten gehaald. De brandweer kwam met meerdere bluswagens en een ladderwagen ter plaatse. Brandweerlieden hebben diverse huisdieren uit huis gehaald. Enkele kamers in het pand zijn opengebroken om er zeker van te zijn dat er niemand meer aanwezig was. Dit bleek niet het geval.

De brand was snel onder controle en kon worden beperkt tot een binnenbrand. Vermoedelijk heeft een doos vlam gevat en is erg gaan roken.

Na het luchten heeft de brandweer enkele metingen verricht. Toen alles in orde bleek werd het pand weer vrijgegeven aan de bewoners. (08)