Meiden kiezen Mzzlmeiden als beste boek 2006

Bruna

Vandaag krijgt Marion Coolwijk de publieksprijs voor het beste meidenboek van 2006 uitgereikt. Deze Tina-Bruna Award is erg bijzonder, omdat het de enige publieksprijs is voor de meest populaire schrijfster of schrijver van meidenboeken in het schooljaar 2005/2006.

Meiden tussen de 9 en 12 zijn eigenlijk de enige groep jongeren die nog veel lezen. Ze weten wat ze willen lezen en wat een goed boek een ècht goed boek maakt. Daarom kiezen zij zelf het leukste meidenboek van 2005/2006.

Deze publieksprijs is een initiatief van winkelketen Bruna en het tijdschrift Tina met als doel het lezen onder de jeugd te bevorderen en wordt uitgereikt op de Tina-dag. Het is een prijs voor en door de doelgroep. In dit afgelopen schooljaar hebben Tina meiden in drie verschillende voorrondes steeds een boek gekozen dat uiteindelijk naar de finaleronde is gegaan.

De andere genomineerde boeken waren: Dreadlocks & Lippenstift door Maren Stoffels (uitgeverij Leopold), Lief - Liefde - Geliefd door Mirjam Oldenhave (uitgeverij Ploegsma) en Ontdekt! Dagboek van een aanstormend model door Tiny Fisscher (uitgeverij Pimento) Criteria om genomineerd te worden voor deze publieksprijs zijn: het boek moet verschenen zijn in het lopende schooljaar, het hoofdpersonage is een meisje (of één van de hoofdpersonen is een meisje) en het boek moet origineel in het Nederlands zijn verschenen

Marion van de Coolwijk heeft een prijs van 2.500 euro gewonnen. Daarnaast hebben 5 Tina lezeressen die gestemd hebben, een waardecheque van 100 euro voor zichzelf en van 1.000 euro voor hun schoolbibliotheek gewonnen. Deze prijzen zijn door Bruna ter beschikking gesteld.

Lange rijen stonden er op de Tina-dag voor Bruna-s Boekentent waar meiden boeken konden kopen en handtekeningen konden scoren van hun favoriete schrijvers, waaronder: Carry Slee, Francine Oomen, Mirjam Mous, Caja Cazemier en Mirjam Oldenhave en uiteraard Marion Coolwijk zelf!


---
Noot voor redactie,