Politie Drenthe
Zaterdag

Hoogeveen, 23-09-2006

Politie treedt op tegen beschonken bestuurders
VALTHE- De politie heeft een 21-jarige automobilist uit Zandbergen (DR) de blaasproef afgenomen. De man was vrijdagavond op de Hoofdstraat in botsing gekomen met een automobilist uit Valthe. De man uit Valthe sloeg af, de automobilist uit Zandbergen kwam uit tegenovergestelde richting en botste op het voertuig. Uit de ademanalyse bleek dat de man met te veel drank op achter het stuur zat (335 µg/l, 0,9 promille). Omdat de man een beginnend bestuurder is, krijgt hij geen boete maar moet hij zich voor de rechter verantwoorden. (06-182278)

ROGAT - Door de politie is vrijdagavond gecontroleerd op het rijden onder invloed. Op de N851 werd een 39-jarige vrouw uit Steenwijk aangehouden. Haar ademanalyse leverde een resultaat tussen de 480 en 545 µg/l op. Daarom mocht de vrouw vijf uur niet meer rijden. Een proces-verbaal wordt opgemaakt. Ook een 59-jarige vrouw uit Emmen zat beschonken achter het stuur. Het lukte haar niet om een goede blaasproef af te leggen, daarom is een bloedproef afgenomen. Het resultaat van de proef laat nog even op zich wachten. Bij een 59-jarige bestuurder uit Schiphorst was het resultaat wel direct beschikbaar. (395 µg/l, 1 promille) De man kreeg een rijontzegging van drie uur en een bekeuring. De controle werd ondersteund door medewerkers van Veilig Verkeer Nederland. Aan 300 automobilisten die aan de blaasproef mee deden werd een presentje aangeboden.(06-182335/348/350)

GIETEN - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag heel wat te stellen gehad met een 43-jarige automobilist uit Gieten. De man zou onder invloed rijden en werd door de politie gesignaleerd. De man stopte bij zijn woning en weigerde alle medewerking aan een blaasproef. Daarop is de man aangehouden en naar het bureau overgebracht. Ook hier weigerde de man mee te werken. Het rijbewijs van de man wordt ingevorderd. Omdat de man niet mee wilde werken is, zijn auto achter het politiebureau gestald tot het rijbewijs is overhandigd. Een proces-verbaal wordt opgemaakt (06-182354)

HOOGEVEEN - Zaterdagmorgen is een 39-jarige Hoogeveener van de weg gehaald. De man reed over de Industrieweg en werd door de politie gecontroleerd op rijden onder invloed. Met een testresultaat van 680µg/l, 1,8 promille had de man veel te veel drank op. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De man heeft een dagvaarding gekregen. (06-182381)

Man aangehouden voor vernieling
ZWARTEMEER - De politie heeft een 26-jarige inwoner van Zwartemeer aangehouden op verdenking van vernieling. De man had ruzie met zijn vriendin en had de ruiten van haar woning aan de Hoven in gegooid. Zo rond halfvijf zaterdagmorgen werd de vernieling bij de politie gemeld. Eerder in de nacht was de politie ook op dit adres om te bemiddelen bij de ruzie. (06-182409/416)

Aanhouding na mishandeling

RODEN - Vrijdagavond hebben jongeren ruzie gehad op de Brink. Daarbij heeft de politie bemiddelend opgetreden. In de loop van de nacht bleek dat dit niet geholpen had en dat een 18-jarige jongen uit Leek toch klappen had gekregen. Een 21-jarige man uit Tolbert is aangehouden. De precieze toedracht wordt nog onderzocht (06-182326)

Tijdelijke afsluiting A37
HOOGEVEEN - De snelweg A37 is vrijdagavond tijdelijk afgesloten geweest. Op de vluchtstrook stond een auto in de brand. De inzittenden waren al uit de auto. De politie heeft in verband met de rookontwikkeling de weg tijdelijk afgesloten. Dit leverde enige stremming op. (06-182342)

Veilig naar school

BEILEN - Omdat de scholen net zijn begonnen heeft de politie vrijdag tegen het middag uur een controle gehouden in de buurt van een school aan de Esweg. Daarbij werd extra aandacht geschonken aan het dragen van de gordel en het veilig vervoeren van kinderen.

's Middags is er gecontroleerd op de Domoweg en bij Eursinge. Daar werden verschillende automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de gordel. (06-182216212)

Onderzoek na aanrijding
ERICA - De politie vraagt de hulp van getuigen bij het oplossen van een aanrijding. Twee fietsers uit Nieuw Amsterdam reden vrijdagmiddag rond drie uur op hun racefiets over de Verlengde Herendijk. Voor hen reed een bromfiets. Een van de fietsers reed dicht achter de bromfietser. Doordat deze plotseling remde is de fietser achter op de bromfietser gebotst en sloeg over de kop. De 55-jarige fietser is voor behandeling naar het Scheperziekenhuis gebracht. De bromfietser is na het ongeval doorgereden. Het signalement van de bromfietsbestuurder:

* Man, getinte huidskleur Oost-Europees
* Leeftijd 40-45 jaar
* Stevig postuur
* Snor dragend
* Droeg een lichte/crèmekleurige broek, met daarop een geblokt overhemd en een donkerkleurige valhelm.

De man reed op een scooter met aan de rechterzijde een spiegel. Graag komt de politie in contact met deze bestuurder of met mensen die mogelijk informatie hebben in deze zaak. U kunt bellen met de politie via 0900-8844.(06-182303)

DIEVER - Op de kruising Hoofdstraat Peperstraat is een 40-jarige fietser uit Dokkum vrijdag avond tegen kwart over acht aangereden. De automobilist is na het ongeval doorgereden. Het gaat om een bedrijfsauto, witte bestelbus de ruiten aan de achterzijde zijn vervangen door wit triplex. De fietser heeft een gekneusd been en een open wond aan de val overgehouden. Zijn fiets is totaal vernield. De politie is op zoek naar de bestuurder van de bestelauto en vraagt deze om zich te melden. Bent u getuige geweest of heeft u informatie die van belang kan zijn dan kunt u contact opnemen met de politie via 0900-8844. (06-182303

Winkeldief moet zich verantwoorden voor rechter
EMMEN - Aan de politie is een 47-jarige vrouw uit Emmen overgedragen. De vrouw werd vrijdagmiddag betrapt op winkeldiefstal door beveiligingspersoneel van een winkel aan de Noorderstraat. De vrouw had twee flessen parfum ter waarde van ongeveer ¤150,- meegenomen zonder te betalen. Omdat de vrouw al eerder in aanraking geweest is met politie en justitie voor een soortgelijk vergrijp krijgt de vrouw een dagvaarding en zal zij zich voor de rechter nader moeten verklaren. (06-182263)

ASSEN - In Assen werd vrijdagavond een 27-jarige Asser winkeldief betrapt. De man had twee blikjes bier weggenomen. Omdat de man dronken was, is hij door de politie eerst ter ontnuchtering ingesloten. De man kreeg een winkelverbod en een dagvaarding. (06-182285)

Galante 'ridder' zelf in de problemen

ROLDE - Als een echte heer verleende een 74-jarige automobilist uit Assen vrijdagavond hulp aan een dame toen zij met pech langs de N33 stond. Echter hij had kennelijk vergeten om zijn eigen auto veilig te parkeren. De auto rolde de berm in en moest door een takelbedrijf weer op de weg getrokken worden. (06-182317)

Frontaal tegen de boom
DE GROEVE - Zaterdagmorgen is een 18-jarige bestuurder van een tractor frontaal tegen een boom gereden. Door een getuige die achter de tractor reed over de Semsweg richting de Groeve werd gezien dat de tractor begon te slingeren. De jongeman uit Nieuwe Pekela maakte een stuurbeweging en kwam in de berm terecht. Daar botste hij op een boom. De tractor brak in tweeën. Hierdoor kwam er diesel- en gasolie in de berm. Door de provincie werden maatregelen getroffen. De jongeman is met nekklachten naar het UMCG overgebracht. (06-182441)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Dana Kragten, tel. 0592 - 36 1280.



Laatst gewijzigd 23-09-2006 13:06