Politie Gelderland-Zuid

Politie zoekt fietser en getuigen van aanrijding

Nijmegen, 23-09-2006 o De politie is op zoek naar een fietser die vrijdagmiddag, omstreeks 14.40 uur, betrokken is geweest bij een aanrijding met een andere fietser, een 80-jarige Nijmegenaar. Dit gebeurde op het fietspad langs de Hatertseweg. De 80-jarige kwam door de aanrijding ten val en liep ernstig letsel op waaronder een gebroken knie en schouder.

De Nijmegenaar fietste over het fietspad langs de Hatertseweg richting de Weg door Jonkerbos. De onbekend gebleven fietser fietste in dezelfde richting en wilde of was bezig om de 80-jarige man in te halen. De fietser is gaan slingeren toen hij een 22-jarige Nijmegenaar probeerde te ontwijken die over het fietspad tegen het verkeer in steppend naast zijn fiets richting Burgemeester Daleslaan ging. Vermoedelijk heeft de onbekende fietser de 22-jarige te laat zien aankomen. Door het slingeren is hij in botsing geraakt met de 80-jarige die hierdoor ten val kwam. Hij is met de ambulance naar het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis gebracht.

Getuigenoproep
Politieagenten hebben meteen nader onderzoek ingesteld. Er is technisch sporenonderzoek gedaan en er is gesproken met getuigen en betrokkenen. Voor de politie ter plaatse was heeft de onbekende fietser de plaats van de aanrijding verlaten zonder zijn identiteit kenbaar te maken. Volgens getuigen gaat het om een jongen van 12 jaar met een getinte huidskleur.

De politie is op zoek naar deze onbekende jongen op de fiets. Hij wordt dringend verzocht zich te melden. Ook verzoekt de politie getuigen die zij nog niet heeft gesproken om contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844. Mensen die anderszins informatie hebben over de aanrijding of weten wie de desbetreffende jongen is, worden eveneens gevraagd dit te melden.
(08)