Politie Gelderland-Zuid

Verdachten van autoinbraak tijdens een controle aangehouden

Leuth/Nijmegen, 23-09-2006 o Vrijdagnacht hield de politie een voertuig met daarin twee inzittenden staande op de Groenestraat. Er werd nadere controle ingesteld waarbij in het voertuig een knijptang werd aangetroffen. Natrekken van verdere gegevens leerde dat dit voertuig mogelijk betrokken is geweest bij een diefstal uit een auto een dag eerder in Leuth. Hierop werden beide mannen, een 34-jarige Ewijker en 42-jarige Nijmgenaar, aangehouden als verdachte.

Een 57-jarige man uit Leuth zag donderdagmiddag dat een manspersoon iets uit zijn auto wegnam die geparkeerd stond langs de Steenheuvelsestraat. Deze persoon rende vervolgens weg richting de Pastoor van Thielstraat waar een auto met chauffeur klaarstond. De autoinbreker stapte in en de auto reed weg. De 57-jarige sprong op de motorkap, desondanks gaf de bestuurder gas en reed richting Kekerdom. Doordat de bestuurder hard een bocht nam viel de man van de auto. Een tegemoetkomende vrachtautochauffeur zag het gebeuren en remde af. De man raakte niet gewond.
Uit de auto van de 57-jarige bleek navigatieapparatuur gestolen. Hij heeft aangifte gedaan van diefstal met geweld.

De agenten die de auto controleerden op de Groenestraat zagen dat er aan het voertuig meerdere beschadigingen zaten. De auto is in beslag genomen voor verder onderzoek, evenals de knijptang. De twee verdachten zijn ingesloten op het politiebureau waar zij worden verhoord.
(08)